600 gramų | cukinija |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
70 gramų | sūris |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 sauja | petražolės |
1 sauja | krapai |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | bazilikas |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių ir pupelių blynai
- Grikių blynai be kiaušinių
- Grikių blynai
- Virtinukai su sūriu
- Grikių blyneliai
- Blynai su cukinija ir krabų lazdelėmis
- Moliūgų kotletukai
- Moliūginiai sklindžiai
- Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Makaroninis su krabais
- Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms
- Blynai su kukurūzais
- Morkų sklindžiai
- Brokolių blyneliai
- Meilės blynai
- Žuvies blyneliai su žalumynais
- Spelta blyneliai
- Obuolių ir morkų blynai
- Cukinijų ir vištienos blyneliai
- Bananiniai blyneliai
Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Cukinija,
600 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sūris,
70 gramų -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Petražolės,
1 sauja -
Krapai,
1 sauja -
Česnakas,
2 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Bazilikas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame skystį, jei jo labai daug.
Pilame išplaktus kiaušinius, dedame susmulkintus krapus, petražoles, smulkia tarka sutarkuotą svogūną, česnakus ir sūrį, beriame miltus, druskos, pipirų, bazilikų. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Turi būti vidutinio tirštumo tešla.
Paliekame brinkti tešlą bent 10 minučių.
Kepame blynelius keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio apie 5 minutes iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Patiekiame su grietine arba natūraliu graikišku jogurtu.