250 mililitrų | pienas |
3 valgomieji šaukštai | sviestas ( (tirpintas)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
7 valgomieji šaukštai | miltai ((grikių)) |
3.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė ( (nebūtina)) |
1 vienetas | poras |
1 vienetas | ikrai (Ikrų užtepėlė CAVIAR CREAM, klasikinė)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avižinių dribsnių blyneliai
- Blynai su sojos faršu
- Kopūstų maltiniai
- Cukinijų ir vištienos blyneliai
- Blynai su grybais
- Manų kruopų blynai su obuoliais ir razinomis
- Raugintų kopūstų blyneliai
- Morkų blyneliai
- Špinatinis blynų tortas su varške
- Blyneliai su baklažanais
- Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
- Žemaičių blynai
- Kopūstų blyneliai
- Slyvų blyneliai su mėtų padažu
- Cukinijų blyneliai pusryčiams
- Šokoladiniai blynai
- Nesaldūs cukinijų blynai
- Blyneliai su trintomis braškėmis
- Daržovių ir kepenėlių blynai
- Ryžių ir pupelių blynai
Grikių miltų blyneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas, (tirpintas),
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai, (grikių),
7 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
3.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė, (nebūtina),
1 valgomasis šaukštas -
Poras,
1 vienetas -
Ikrai, Ikrų užtepėlė CAVIAR CREAM, klasikinė),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinį išplakti su druska. Įmaišyti majonezą, grietinę (tai suteikia blynams purumo, minkštumo). Pilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Dėkite tirpintą sviestą, pamaišykite. Tada suberkite miltus. Tada gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Palikite tešlą bent dešimčiai minučių. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Jei blyneliai svils prie keptuvės, kepkite ant trupučio įkaitinto sviesto.
Blynelius patiekiau sluoksniuodama juos šia tvarka: blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras + blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras ir t.t.