Grikių miltų blyneliai
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
250 mililitrų pienas
3 valgomieji šaukštai sviestas ( (tirpintas))
1 vienetas kiaušiniai
7 valgomieji šaukštai miltai ((grikių))
3.5 valgomojo šaukšto kvietiniai miltai
0.25 arbatinio šaukštelio druska
1 valgomasis šaukštas majonezas
1 valgomasis šaukštas grietinė ( (nebūtina))
1 vienetas poras
1 vienetas ikrai (Ikrų užtepėlė CAVIAR CREAM, klasikinė))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kiaušinį išplakti su druska. Įmaišyti majonezą, grietinę (tai suteikia blynams purumo, minkštumo). Pilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
2.
Dėkite tirpintą sviestą, pamaišykite. Tada suberkite miltus. Tada gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
3.
Palikite tešlą bent dešimčiai minučių. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
4.
Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Jei blyneliai svils prie keptuvės, kepkite ant trupučio įkaitinto sviesto.
5.
Blynelius patiekiau sluoksniuodama juos šia tvarka: blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras + blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras ir t.t.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių miltų blyneliai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinį išplakti su druska. Įmaišyti majonezą, grietinę (tai suteikia blynams purumo, minkštumo). Pilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

  2. Dėkite tirpintą sviestą, pamaišykite. Tada suberkite miltus. Tada gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

  3. Palikite tešlą bent dešimčiai minučių. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

  4. Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Jei blyneliai svils prie keptuvės, kepkite ant trupučio įkaitinto sviesto.

  5. Blynelius patiekiau sluoksniuodama juos šia tvarka: blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras + blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras ir t.t.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų