1 stiklinė | pienas (nenugriebtas) |
1 stiklinė | cukrus (smulkus) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
170 gramų | šokoladas (juodas, stambiai kapotas) |
3 stiklinės | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Svarainių ir manų putėsiai
- Arbūzų želė
- Spanguolių putėsiai
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Varškės kremas su apelsinais
- Želė su vaisiais
- Kiaušinių baltymų tortas
- Citrininiai putėsiai
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Gervuogių musas
- Vaisių desertas su grietinėle
- Braškių gaiva
- Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Rabarbarų drebučiai
- Duonos putėsiai
- Šokolado putėsiai
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Braškių putėsiai
Šokoladiniai putėsiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas, nenugriebtas,
1 stiklinė -
Cukrus, smulkus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Šokoladas, juodas, stambiai kapotas,
170 gramų -
Grietinėlė, 35%,
3 stiklinės -
Uogos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Komentarai