
Šokoladiniai putėsiai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė | pienas (nenugriebtas) |
1 stiklinė | cukrus (smulkus) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
170 gramų | šokoladas (juodas, stambiai kapotas) |
3 stiklinės | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | uogos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
2.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
3.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
4.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškių grietinėlė
-
Gervuogių musas
-
Plakta grietinėlė su uogomis
-
Varškės kremas su vaisiais
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Braziliškas saldėsis "Maria Mole"
-
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
-
Želė su vaisiais
-
Rabarbarų drebučiai
-
Arbūzų želė
-
Varškės kremas su apelsinais
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Gaivus uogų desertas
-
Braškių putėsiai
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Citrininiai putėsiai
-
Svarainių ir manų putėsiai
-
Kavos ir ledų desertas
-
Uogienės putėsiai
-
Šokolado putėsiai
Šokoladiniai putėsiai
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas, nenugriebtas,
1 stiklinė -
Cukrus, smulkus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Šokoladas, juodas, stambiai kapotas,
170 gramų -
Grietinėlė, 35%,
3 stiklinės -
Uogos,
1 stiklinė
Gaminimo eiga:
Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.
Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.
Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.
Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai