Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
Gervuogių musas
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų | gervuogės |
700 mililitrų | vanduo |
1 stiklinė | cukrus |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivus varškės desertas
- Vaisių desertas
- Saldus patiekalas
- Vasariškas tortas
- Varškės pyragas "Draugystė"
- Vaisiniai saldainiai
- Desertinis vasaros tortukas su Filadelfijos sūriu
- Mango pudingas
- Citrininis kukis
- Desertinė varškė
- Viskio karamelė
- Plikyti pyragaičiai su kremu
- Aistės jogurto pyragas
- Braškių putėsiai
- Pyragėliai su kremu
- Gaivus desertas
- Skanėstas "Vitaminai"
- Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Migdolų nuga
Gervuogių musas
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Gervuogės,
250 gramų -
Vanduo,
700 mililitrų -
Cukrus,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai