Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!

Gaivus pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
320 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | obuoliai |
šiek tiek | vynuogės |
šiek tiek | razinos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Aguonų vyniotinis
-
Pyragas „Trys norai“
-
"Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
-
Tobulo skonio rudens pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Traškius
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Obuolių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Pyragas "Karpatai"
-
Šokoladinis pyragas su moliūgais
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
Gaivus pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
320 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
2 vienetai - Vynuogės
- Razinos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...