Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi.
Viršų aptepti likusiu kremu.

Bulvinis pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
6 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | graikiniai riešutai |
5 vienetai | bulvių (virtos) |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
200 gramų | margarinas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | kondensuotas pienas |
šiek tiek | migdolai (esencija) |
50 gramų | uogienė (tiršta) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Kugelis su meile
-
Bulvių apkepėlė su ZIGMO silke ir ančiuviais
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Bulvių ir faršo apkepas
-
Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
-
"Kiaušinienė" pietums
-
Musak
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Bulvinė pica
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Bulvių suflė
-
Plokštainis „Močiutės kugelio prisiminimas“
-
Bulvių patiekalas
-
Bulvių ir varškės apkepas
-
Mėsos apkepas
-
Bulvių ir svogūnų apkepas - pyragas
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Bulvių pica
Bulvinis pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
Bulvės, virtos,
5 vienetai -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
100 gramų -
Kondensuotas pienas,
100 gramų - Migdolai, esencija
-
Uogienė, tiršta,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi.
Viršų aptepti likusiu kremu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...