Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi.
Viršų aptepti likusiu kremu.
Bulvinis pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 6 vienetai | kiaušiniai |
| 100 gramų | graikiniai riešutai |
| 5 vienetai | bulvių (virtos) |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė) |
| 200 gramų | margarinas |
| 4 valgomieji šaukštai | cukrus |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| 100 gramų | sviestas |
| 100 gramų | kondensuotas pienas |
| šiek tiek | migdolai (esencija) |
| 50 gramų | uogienė (tiršta) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių apkepas
-
Bulvių pica
-
Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
-
Kugelis su meile
-
Bulvių apkepas su morkomis
-
Itališkai pagamintos bulvės
-
Bulvių ir faršo apkepas
-
Plikytas kugelis su spirgučiais
-
Bulvių apkepėlė su ZIGMO silke ir ančiuviais
-
Varškės ir bulvių plokštainis
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Bulvių apkepas
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
-
Bulvių ir špinatų apkepas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Bulvių plokštainis su grybais
-
Bulvių plokštainis
-
Keptos bulvės su šonine ir sūriu
-
Apkepas „La Graikija“
Bulvinis pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
Bulvės, virtos,
5 vienetai -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
100 gramų -
Kondensuotas pienas,
100 gramų - Migdolai, esencija
-
Uogienė, tiršta,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi.
Viršų aptepti likusiu kremu.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
