500 mililitrų | grietinėlės, 35% (30 procentų riebumo) |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus ("DanSukker" su tikra vanile) |
6 vienetai | kiaušinių trynių |
100 gramų | cukrus ("DanSukker" Panevėžio Plius) |
7 valgomieji šaukštai | cukrus ("DanSukker", cukranendrių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Kiaušinių baltymų tortas
- Varškės kremas su apelsinais
- Braškių putėsiai
- Citrinų pudingas
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Gervuogių musas
- Varškės kremas su vaisiais
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Citrininiai putėsiai
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Šokolado putėsiai
- Duonos putėsiai
- Vaisių desertas su grietinėle
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Spanguolių putėsiai
- Kuskuso desertas
- Želė su vaisiais
- Uogienės putėsiai
"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%, 30 procentų riebumo,
500 mililitrų -
Vanilinis cukrus, "DanSukker" su tikra vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušinių tryniai,
6 vienetai -
Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius,
100 gramų -
Cukrus, "DanSukker", cukranendrių,
7 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grietinėlę ir DanSukker vanilinį cukrų su tikra vanile supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šonuose pradės kilti burbuliukai, neužvirkite.
Kiaušinių trynius išsukite su DanSukker "Panevėžio plius" cukrumi. Stenkitės neplakti intensyviai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
Į kiaušinių trynius, pastoviai maišant, po truputį supilkite grietinėlę. Perkoškite, nuo paviršiaus šaukštu atsargiai surinkite oro burbuliukus.
Pasiruoškite formeles, jas sudėkite į gilesnę formą, į kurią vėliau reiks pripilti verdančio vandens. Atsargiai supilstykite masę į paruoštas formeles. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų iki pusės formeles. Dėkite į įkaitintą 140 laipsnių orkaitę bei kepkite apie 40-45 min. Masė turi būti stingstančios želė arba pudingo konsistencijos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros bei dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad masė galutinai sustingtų.
Prieš patiekiant atšaldyto kremo paviršių padenkite plonu sluoksniu "DanSukker" cukranendrių cukraus plutele bei specialiu degikliu pakaitinkite kol cukrus pradės karamelizuotis. Skanaus!