500 mililitrų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
25 gramai | želatina |
šiek tiek | vanilė |
šiek tiek | medus |
šiek tiek | migdolai (malti) |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Citrinų pudingas
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Spanguolių putėsiai
- Citrininiai putėsiai
- Želė su vaisiais
- Šokolado putėsiai
- Sūrio desertas
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Duonos putėsiai
- Varškės kremas su apelsinais
- Vaisių desertas su grietinėle
- Braškių putėsiai
- Rabarbarų drebučiai
- Šokoladiniai putėsiai
- Gervuogių musas
- Braškių grietinėlė
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas,
500 mililitrų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Želatina,
25 gramai - Vanilė
- Medus
- Migdolai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Migdolus sumalti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu (maždaug puse stiklinės) ir palikti išbrinkti. Pieną sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Berti vanilės. Nukelti puodą nuo ugnies. Karštame piene ištirpinti želatiną (prieš dedant į pieną želatiną, nupilti vandenį, jei jo liko želatinai išbrinkus). Leisti masei atvėsti maždaug iki 30 laipsnių. Elektriniu plaktuvu išplakti masę iki tirštų putų. Pieno putėsius supilstyti į serviravimo indelius ir atšaldyti (užteks poros valandų). Prieš patiekiant aplieti medumi ir apibarstyti maltais migdolais.
Skanaus!