Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!
Bulvių ir faršo apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | kiaulienos faršas |
| 100 gramų | batonas (arba pyragas) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 1 arbatinis šaukštelis | taukai (kiaulių) |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 4 vienetai | grybai (džiovinti) |
| 0.5 stiklinės | grietinė |
| 1 valgomasis šaukštas | sūris (Šetos, tarkuotas) |
| 6 vienetai | bulvių |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Mėsos pynutės
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Kalakutienos pyragas
-
Veršio inkstų apkepas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Pievagrybių apkepas
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Vištienos užkepėlė
-
Netikras Zuikis kitaip
-
Malta mėsa tešloje
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Olandiškas omletas
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
Bulvių ir faršo apkepas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Batonas, arba pyragas,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių),
1 arbatinis šaukštelis - Juodieji pipirai, malti
-
Grybai, džiovinti,
4 vienetai -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Sūris, Šetos, tarkuotas,
1 valgomasis šaukštas -
Bulvės,
6 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (5)
-
Vaida Vorobjovaite
2011-07-04 23:30
Skanu ir nesudėtinga, tik aš dariau su pievagrybiais :) :super:
-
edita
2010-08-12 18:09
begalo skanu :super:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
