Bulvių ir faršo apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos faršas
100 gramų batonas (arba pyragas)
1 vienetas svogūnai
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis taukai (kiaulių)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
4 vienetai grybai (džiovinti)
0.5 stiklinės grietinė
1 valgomasis šaukštas sūris (Šetos, tarkuotas)
6 vienetai bulvių
1 valgomasis šaukštas džiūvėsėliai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!

Populiariausi receptai šią savaitę

Bulvių ir faršo apkepas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų — paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40—45 min. Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
Apkepas paruoštas!

Reklama:

Komentarai (2)


  • Vaida Vorobjovaite 2011-07-04 23:30

    Skanu ir nesudėtinga, tik aš dariau su pievagrybiais :) :super:


  • edita 2010-08-12 18:09

    begalo skanu :super:


Daugiau receptų