1 kilogramas | vištienos faršas |
200 gramų | karštai rūkyta šoninė |
200 gramų | grikiai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | rausvieji svogūnai |
1 sauja | prieskonių vištienai |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepėlė
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Žiedinių kopūstų apkepas
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Mėsos apkepas
- Garfildo lazanija
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Omletas su kumpiu ir žirneliais
- Pyragas su kukuliais
- Bulvių ir faršo apkepas
- Mėsos kukuliai baltame padaže
- Vištienos apkepas
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
- Kopūstų lapų apkepas su mėsa
- Makaronų apkepas su pievagrybiais
- Kiaulienos apkepas su daržovėmis
- Jautienos ir bulvių apkepas
- Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
- Sočiausioji pica
Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos faršas,
1 kilogramas -
Karštai rūkyta šoninė,
200 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Prieskoniai vištienai ,
1 sauja -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
Komentarai (2)
-
Edita
2017-01-11 16:57
dažniausiai taip ir būna - išvaizda patiekalo ne kokia, bet kai paragauni, pirštelius galima apsilaižyti