Vietoj ropių galima naudoti bulves, vietoj krapų - kalendrą, petražoles.
Išverdame perlines kruopas.
Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.
Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.
Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.
Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.
Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!

Avienos sriuba su ropėmis
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
400 gramų | avienos |
0.5 stiklinės | perlinės kruopos (1 stiklinės yra 250 ml) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | poras |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | ropės |
100 gramų | salierai (šaknis) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | juodieji pipirai (milteliai) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo pertrinta brokolių sriuba
-
Greitoji sriubukė
-
Špinatų ir rūgštynių sriuba su šviežia šonine
-
Kiškio kopūstų sriuba
-
Arvydo lieknėjimo sriuba
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Mamos žirnių sriuba
-
Bananų sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Rugštynių sriuba su vištienos sparneliais
-
Trinta pievagrybių sriuba
-
Karšta sultinio sriuba su frikadėlėmis
-
Gardi dešros sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Daržovių sriuba su šonine
-
Moliūgų sriuba
-
Grybų sriuba
-
Bulvių ir mėsos sriuba
-
Voveraičių sriuba
-
Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
Avienos sriuba su ropėmis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
400 gramų -
Perlinės kruopos, 1 stiklinės yra 250 ml,
0.5 stiklinės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Poras,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Ropės,
1 vienetas -
Salierai, šaknis,
100 gramų - Krapai
- Juodieji pipirai, milteliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vietoj ropių galima naudoti bulves, vietoj krapų - kalendrą, petražoles.
Išverdame perlines kruopas.
Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.
Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.
Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.
Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.
Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...