šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos kepsneliai
- Jūros gėrybių šašlykas
- Žuvies kotletai
- Jūros lydeka Graikiškai
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Žuvis su garstyčiomis
- Ant grotelių kepta žuvis
- Sardelės apsuktos bekonu
- Žuvis ant grilio
- Menkės apkepas su grybais
- Kepti karpiai
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Keptas karpis tešloje
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Įdaryti kalmarai
- Skani zuvytė
- Kepta orkaitėje lydeka
- Jūros lydeka su kuskusu
- Skumbrė pievagrybių padaže
Karpis, marinuotas česnake
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.