800 gramų | jautiena |
2 vienetai | batonas (riekės) |
0.7 stiklinės | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Kiaulienos šašlykas
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Aštrus karbonadas
- Steikas
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Ukrainietiškas mėsos apkepas
- Kiauliena su aguročiais
- Gardusis šašlykas majoneze
- Įdaryti makaronai
- Kepsniai su ananasais
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Mėsa folijoje
- Kepta jautienos nugarinė
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Keptos kepenėlės
- Virtos kiaulės kojos
- Kiaulienos šašlykas majoneze
Jautienos kotletai
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
7/10 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1.5 valgomojo šaukšto - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Komentarai (7)
-
Greta
2016-03-12 17:45
Neparasyta,kad ideti svoguno. Reikia apvirti iskepus.