500 gramų | kiaulienos faršas |
2 vienetai | morka |
1 vienetas | svogūnas |
1 vienetas | kiaušinis |
30 gramų | fermentinio sūrio (puskietis) |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | aliejaus (arba sviestas) |
šiek tiek | prieskoninės žolelės |
Tada keliant plėvelę nuo krašto, atsargiai susukti vyniotinį. Suvynioti į foliją.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Liežuvis su grybais
- Armėniški arba mini mantai
- Triušienos kukuliai
- Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
- Marinuoti kiaulienos šonkauliai
- Kiaulienos kepsnys
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Kepta aviena
- Kiauliena su imbieru
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
- Kelmas
- Pica su saliami ir žirneliais
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Škotiški kiaušiniai
- Šašlykai su pikantišku majonezu
- Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Vyne troškintas triušis
- Šašlykas pomidorų sultyse
- Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Morka,
2 vienetai -
Svogūnas ,
1 vienetas -
Kiaušinis ,
1 vienetas -
Fermentinis sūris, puskietis,
30 gramų -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Aliejus, arba sviestas
- Prieskoninės žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą pagardinti prieskoniais, druska, pipirais, įmušti kiaušinį. Palikti valandai šaldytuve.
Šiaudeliais supjaustyti sūrį. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti. Daržoves apkepti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės.
Faršą paskleisti ant maistinės plėvelės lygiu plonu sluoksniu. Apkeptas daržoves tolygiai paskleisti ant faršo. Sudėti sūrį.
Tada keliant plėvelę nuo krašto, atsargiai susukti vyniotinį. Suvynioti į foliją.Dėti į kepimo indą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min. Kad vyniotinis gražiai apskrustų, paskutines 10 min. kepti išvyniotą iš folijos. Iškepusį vyniotinį palikti trumpam išjungtoje orkaitėje. Supjaustyti riekelėmis.
Komentarai