1 vienetas | jautiena (antrekotas, kambario temperatūros) |
1 sauja | gražgarstės |
4 valgomieji šaukštai | augalinio aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios |
šiek tiek | dižono garstyčios |
1 vienetas | rozmarinas (šakelė) |
0.5 vieneto | česnakas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Kiaulienos vyniotinis su morkomis
- Kepsneliai su kiauliena
- Karbonadai iš faršo
- Ugniniai šonkauliukai
- Kepsnys su pomidorais ir špinatais
- Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
- Purienos
- Sotūs pietūs - meksikietiškai
- Aštroki šašlykai
- Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
- Smaližių liežuvis
- Kepsnys romantiškam vakarui
- Kotletai "Du viename"
- Pikantiškoji kiauliena
- Naminiai hamburgeriai
- Jautienos pjausnys garstyčių marinate
- Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
- Kiaulienos šašlykai
- Pikantiški veršienos kepsniai
Steikas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Jautiena, antrekotas, kambario temperatūros,
1 vienetas -
Gražgarstės,
1 sauja -
Augalinis aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Dižono garstyčios,
1 valgomasis šaukštas - Dižono garstyčios
-
Rozmarinas, šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
0.5 vieneto -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.