Steikas
            Porcijų skaičius: 
        1
    
            Paruošimo laikas: 
        Apie 30 min
    
INGREDIENTAI:
        
                            
                Porcijų skaičius: 1
                    
        | 1 vienetas | jautiena (antrekotas, kambario temperatūros) | 
| 1 sauja | gražgarstės | 
| 4 valgomieji šaukštai | augalinio aliejaus | 
| 1 valgomasis šaukštas | dižono garstyčios | 
| šiek tiek | dižono garstyčios | 
| 1 vienetas | rozmarinas (šakelė) | 
| 0.5 vieneto | česnakas | 
| 1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 30 min
                    
                    1.
                                                                Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
                            2.
                                                                Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
                            3.
                                                                Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
                            4.
                                                                Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
                            5.
                                                                Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.
                            Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Netikras zuikis
             - 
                
                                        
                                    
                Prancūziškas triušis
             - 
                
                                        
                                    
                Kotletai
             - 
                
                                        
                                    
                Basturma
             - 
                
                                        
                                    
                Spanguolinis šašlykas
             - 
                
                                        
                                    
                Balandėliai pagal Viką
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaulienos šonkauliukai
             - 
                
                                        
                                    
                Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
             - 
                
                                        
                                    
                Mėsos apkepėlė
             - 
                
                                        
                                    
                Mėsos pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaulienos guliašas
             - 
                
                                        
                                    
                Guliašas su šafranu
             - 
                
                                        
                                    
                Maltinukai su sūriu
             - 
                
                                        
                                    
                Troškinta triušiena
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas triušis su ryžiais
             - 
                
                                        
                                    
                Daniškas plovas
             - 
                
                                        
                                    
                Indiškai kepta kiauliena
             - 
                
                                        
                                    
                Lenkiškai troškintos kepenėlės
             - 
                
                                        
                                    
                Šventinškai paruošta sprandinė
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta menkė
             
Steikas
                Komentarai:
                3
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 1
 
- 
                                                            
                                                            Jautiena, antrekotas, kambario temperatūros, 
1 vienetas  - 
                                                            
                                                            Gražgarstės, 
1 sauja  - 
                                                            
                                                            Augalinis aliejus, 
4 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Dižono garstyčios, 
1 valgomasis šaukštas  - Dižono garstyčios
 - 
                                                            
                                                            Rozmarinas, šakelė, 
1 vienetas  - 
                                                            
                                                            Česnakas, 
0.5 vieneto  - 
                                                            
                                                            Alyvuogių aliejus, 
1 valgomasis šaukštas  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).
Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.
Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.
Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.
Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.
Skanaus.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        