5 vienetai | obuoliai |
75 mililitrai | aliejaus |
75 gramai | sviestas |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lengvas pyragas
- Aguonų pyragas Kalėdoms
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Šokoladinis pyragėlis
- Ūkininkų pyragas
- Kalakutienos pyragas
- Šimtalapis
- Sūrio pyragas
- Močiutės keksas
- Karamelinis pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Kefyro pyragas Zebriukas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Minkštutis obuolių pyragas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Žuvies pyragas
- Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
Dieviškas obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
5 vienetai -
Aliejus,
75 mililitrai -
Sviestas,
75 gramai -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įmušti kiaušinius, suberti 120 g cukraus ir išplakti iki purumo.
Į kiaušinių masę suberi vanilinį cukrų, įpilti aliejų ir tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir supilti į bendrą masę.
Viską labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir suberti ant į formą supiltos tešlos. Obuolių turi būti daug!
Likusį cukrų (30 g.) sumaišyti su cinamonu ir apibarstyti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių. Skanaus!