3 kilogramai | braškės |
2 kilogramai | cukrus |
100 mililitrų | degtinė |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apelsininė cukinija
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Rabarbarų tyrė
- Konservuoti baravykai
- Pomidorai su želatina
- Kriaušių kompotas
- Marinuoti burokėliai
- Padažas "Uncle Ben's"
- Baklažanų salotos
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Marinuoti kiaušiniai
- Rabarbarų kompotas
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Slyvų kompotas
- Aviečių marmeladas
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Kriaušių ir bruknių uogienė
- Svarainių kompotas
- Grybų sultys
Braškių uogienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Braškės,
3 kilogramai -
Cukrus,
2 kilogramai -
Degtinė,
100 mililitrų - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes nuplauti, pašalinti vaiskočius.
Uogienę virti dideliame puode. Dėti sluoksnį braškių, apšlakstyti jį degtine (dar geriau kiekvieną braškę pamirkyti degtinėje), pabarstyti cukrumi. Taip sudėti visus produktus, paskutinis sluoksnis turėtų būti degtinės ir cukraus. Palikti pastovėti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Ryte uogas užvirti, suberti citrinų rūgštį ir išjungti. Taip virti 5 kartus, darant ne mažesnes kaip 3 valandų pertraukas.
Galiausiai užvirti 6 kartą, leisti uogienei 10-15 minučių pavirti ir supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Komentarai (2)
-
tadas
2015-04-07 18:31
Mano baba verda kaip moka bet ji nepila dektines.ji palieka nakciai.