7 kilogramai | kriaušės |
5 litrai | vanduo |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinos rūgštis |
1.5 kilogramo | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šaltalankio sultys
- Kriaušienė
- Svarainių kompotas
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Marinuoti burokėliai
- Raudonųjų serbentų kompotas
- Šparaginės pupelės žiemai
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Marinuoti agrastai
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Aviečių uogienė- džemas
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
- Konservuoti kopūstai
- Braškių uogienė
- Aviečių marmeladas
- Svarainiai cukruje
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Cukinijų užkandis
- Erškėtrožių uogienė
Kriaušių kompotas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kriaušės,
7 kilogramai -
Vanduo,
5 litrai -
Citrinos rūgštis,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1.5 kilogramo - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kriaušės turėtų būti kietos ir nesužalotos . Kriaušes nuplauname, išpjauname viduriuką, jei norite ir kotelius (žinoma, jeigu turitę sėklų išėmėją, tuomet galite juo pasinaudoti).
Išverdame sirupą, kuriame apverdame kriaušes.
Dar karštas sudedame į gerai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užpilame verdančiu sirupu, pridengiame dangteliais ir paliekame 15 -20 minučių.
Sirupą nupilame, dar kartelį užverdame, supilame citrinų rūgštį ir išpilstę užsukame švariais dezinfekuotais dangteliais.
Komentarai