Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.

Grybų sultys
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Slyvų uogienė
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Svarainių kompotas
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Šaldyti grybai
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Vyšnių kompotas
-
Konservuoti burokėliai
-
Žemuogės cukruje
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
Grybų sultys
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...