Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Grybų sultys
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| šiek tiek | grybai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Rabarbarai žiemai
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuoti grybai
-
Konservuotos paprikos
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Aviečių džemas
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Šaltalankio sultys
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Lietuviška obuolienė
-
Konservuota adžika
Grybų sultys
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
