šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Agrastų marmeladas
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Konservuoti kopūstai
- Cukinijų užkandis
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Slyvų uogienė
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Rabarbarų uogienė
- Pomidorai su želatina
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Vyšnių kompotas
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Svarainių kompotas
- Kaukazinių slyvaičių kompotas
- Rauginti agurkai žiemai
- Juodųjų serbentų džemas
- Žemuogės cukruje
- Grybai svieste
- Marinuoti kiaušiniai
- Sedulos vaisių drebučiai
Grybų sultys
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.