Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.

Grybų sultys
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | grybai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Šaltalankio uogienė
-
Konservuoti grybai
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Slyvos bruknėse
-
Mėlynių kompotas
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Paprikia su medum
-
Gudobelių uogienė
-
Erškėtrožių uogienė
-
Agrastinis kompotas
-
Pomidorai savo sultyse
-
Kriaušių kompotas
-
Konservuoti aguročiai
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
Grybų sultys
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Grybai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.
Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilamą truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami. Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys. Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.
Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...