
Svarainių kompotas
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | svarainiai |
500 gramų | cukrus |
1 litras | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Agrastinis kompotas
-
Vyšnių uogienė 2
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Konservuoti burokėliai
-
Pipirmėtės sultys
-
Konservuoti pomidorai
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Braškių kompotas
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Šaltalankio uogienė
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Obuolių sultys
-
Pomidorai su želatina
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Vyšnių kompotas
-
Marinuotos vyšnios
-
Mišrainė su ryžiais
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Cukinijų užkandis
Svarainių kompotas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...