Svarainių kompotas
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | svarainiai |
| 500 gramų | cukrus |
| 1 litras | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti aguročiai
-
Konservuoti pomidorai
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Vyšnių uogienė
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Agrastų marmeladas
-
Itališkos daržovių salotos
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Svarainiai cukruje
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Erškėtrožių uogienė
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Braškinė uogienė
-
Apelsininė cukinija
-
Aviečių džemas
Svarainių kompotas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
