Svarainių kompotas
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | svarainiai |
500 gramų | cukrus |
1 litras | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Sedulos vaisių drebučiai
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Juodų serbentų uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Pipirmėtės sultys
- Braškių uogienė
- Mėlynių kompotas
- Aviečių džemas
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Marinuoti kiaušiniai
- Marinuoti pomidorai
- Pomidorai su želatina
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Šaltalankio uogienė
- Konservuoti aguročiai
- Konservuota žuvis greitpuodyje
- Svarainiai cukruje
- Konservuoti žiediniai kopūstai
Svarainių kompotas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svarainiai,
1 kilogramas -
Cukrus,
500 gramų -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kompotui tinka tik visiškai prinokę vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, pašalinami koteliai, supjaustomi skiltelėmis, sumetami į karštą 85° C vandenį ir jame išlaikomi 30 min., kad suminkštėtų. Po to vaisiai išgriebiami į šaltą vandenį, kad atšaltų, sudedami į stiklainius ir užpilami saldžiu karštu sirupu (1 L vandens —500 g cukraus). Stiklainiai pridengiami dangteliais ir kaitinami 85° C temperatūroje 15 min. kitame puode. Iškaitinti stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...