Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Grybai svieste
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | grybai |
| 125 gramai | sviestas |
| 25 gramai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūdyti pomidorai
-
Sūdyti agurkai
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Sūdytos rūgštynės
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuota cukinija
-
Konservuoti grybai
-
Svarainiai cukruje
-
Marinuotos voveraitės
-
Marinuotos vyšnios
-
Sūdytos žaliuokės
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Agurkų mišrainė
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Rauginti agurkai žiemai
Grybai svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
