1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Marinuoti kopūstai su daržovėmis
- Sveikas lečo be acto
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Konservuoti kopūstai
- Marinuoti agrastai
- Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Sūdyti pomidorai
- Marinuotos vyšnios
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Vasara stiklainyje
- Marinuota cukinija
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Rūgštynės žiemai
- Marinuoti grybai žiemai
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Aštrios krevetės grilyje
- Žiemai marinuoti grybai
- Baklažanų salotos
Grybai svieste
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.