Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
                            
    Grybai svieste
            Paruošimo laikas: 
        Apie 1 val
    
INGREDIENTAI:
        | 1 kilogramas | grybai | 
| 125 gramai | sviestas | 
| 25 gramai | druska | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 1 val
                    
                    Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Marinuotos paprikos
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
             - 
                
                                        
                                    
                Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
             - 
                
                                        
                                    
                Pomidorai su želatina
             - 
                
                                        
                                    
                Svarainiai cukruje
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuoti grybai žiemai
             - 
                
                                        
                                    
                Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuoti burokėliai
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuoti pomidorai
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuotos cukinijos su pomidorais
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuoti kalafijorai su agurkais
             - 
                
                                        
                                    
                Rauginti agurkai žiemai
             - 
                
                                        
                                    
                Sūdyti agurkai
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuotos voveraitės
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuoti agurkai
             - 
                
                                        
                                    
                Kiauliena drebučiuose
             - 
                
                                        
                                    
                Cukinijų pagardas žiemai
             - 
                
                                        
                                    
                Rauginti agurkėliai
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuotos rūgštynės
             - 
                
                                        
                                    
                Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
             
Grybai svieste
                Komentarai:
                4
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Grybai, 
1 kilogramas  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
125 gramai  - 
                                                            
                                                            Druska, 
25 gramai  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        