Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.

Grybai svieste
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | grybai |
125 gramai | sviestas |
25 gramai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos paprikos
-
Paprikia su medum
-
Erškėtrožių uogienė
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Pomidorai su želatina
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Konservuoti aguročiai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Sveikas lečo be acto
-
Marinuota cukinija
-
Marinuoti grybai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Pomidorai su želatina
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
Grybai svieste
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Sviestas,
125 gramai -
Druska,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Švariai išplauti švieži grybai (baravykai, raudonikiai, lepšiai, rudmėsės) supjaustomi šiaudeliais arba šiaip smulkiais gabaliukais ir sudedami į puodą. Vienam kilogramui grybų dedama 120 g sviesto, 25 g druskos ir verdama, kol suminkštės. Po to grybai sudedami į stiklainius, užpilami dar tokiu kiekiu ištirpinto sviesto, uždengiami dangteliais (geriau stikliniais) ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu: pirmą dieną 1 valandą, antrą dieną pakartotinai — 20 minučių. Vėliau stiklainiai sandariai uždaromi.
Taip paruošti grybai tinka įdarams ir padažams gaminti. Galima taip užkonservuoti grybus ir su aliejumi, įdedant truputį lauro lapelių, kvapiųjų pipirų ir citrinos rūgšties.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...