Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Žemaičių blynai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
0.7 kilogramo | bulvių |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
300 gramų | mėsa (malta, virta) |
300 gramų | džiūvėsėliai |
10 gramų | druska |
10 gramų | prieskoniai (mėsai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Virtų bulvių blynai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Bulviniai blynai su mėsa
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulvių kotletai su porais
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Virtų bulvių blyneliai
-
Bulviniai blynai su dešrelėmis
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Studentiškas bulvių plokštainis
-
Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
-
Bulviniai blynukai
-
Bulviniai blynai
-
Švediški bulviniai blynai
-
Žemaičių blynai su varške
-
Bulvinė pica
-
Bulviniai blynai su moliūgais
-
Bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai su grybais
Žemaičių blynai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
7/10 kilogramo -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta, virta,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
300 gramų -
Druska,
10 gramų -
Prieskoniai, mėsai,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...