Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Žemaičių blynai
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
| 0.7 kilogramo | bulvių |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
| 300 gramų | mėsa (malta, virta) |
| 300 gramų | džiūvėsėliai |
| 10 gramų | druska |
| 10 gramų | prieskoniai (mėsai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulvių kotletai su porais
-
Bulviniai blynai su mėsa
-
Bulviniai blynai su moliūgais
-
Bulvių ir cukinijų blynai
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
-
Bobutės zrazai
-
Bulviniai blynai su obuoliais
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Virtų bulvių blyneliai
-
Bulviniai blynukai su grybukų padažu
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Blynai su moliūgais
-
Tarkuotų bulvių blynai
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Orkaitėje užkepti bulviniai blynai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Šventiniai blynai
Žemaičių blynai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bulvės,
7/10 kilogramo -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta, virta,
300 gramų -
Džiūvėsėliai,
300 gramų -
Druska,
10 gramų -
Prieskoniai, mėsai,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (4)
-
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
