6 vienetai | bulvių (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
0.666667 arbatinio šaukštelio | druska |
0.333333 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai |
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dvejopai tarkuoti bulviniai blynai
- Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
- Bulvių „Pampuškos“
- Bulviniai blynai su mėsa
- Blyninės picos iš bulvių
- Varškėčiai su bulvėmis
- Žemaičių blynai su spirgučiais
- Bulviniai blynai su moliūgais
- Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
- Karšti bulvių paplotėliai
- Bulviniai blynai su sūriu
- Bulviniai blynai
- Blynai su razinom ir migdolais
- Bulviniai blynai su grybais
- Bulviniai grybų sklindžiai
- Bulvinė pica
- Bulviniai blynai su morkomis
- Bulviniai blynai
- Bulviniai blynai su dešrelėmis
- Žemaičių blynai
Tradiciniai bulviniai blynai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės, vidutinio dydžio,
6 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais.
Bulves nulupame, sutarkuojame bulvine smulkia tarka (arba tarkavimo mašina). Gautą bulvių masę nukošiame per sietelį, tada sudedame į didesnį indą, įmušame kiaušinį, sudedame svogūną, įpilame citrinos sulčių (je naudojate), pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus. Dedame po 1 valg. š. bulvių masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepusius dedame į lėkštę. Taip iškepame visus blynus ir skanaujame.