Tradiciniai bulviniai blynai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didelė dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didelė dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose. Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys (nebūtina)
0.666667 arbatinio šaukštelio druska
0.333333 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais.
2.
Bulves nulupame, sutarkuojame bulvine smulkia tarka (arba tarkavimo mašina). Gautą bulvių masę nukošiame per sietelį, tada sudedame į didesnį indą, įmušame kiaušinį, sudedame svogūną, įpilame citrinos sulčių (je naudojate), pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.
3.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus. Dedame po 1 valg. š. bulvių masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepusius dedame į lėkštę. Taip iškepame visus blynus ir skanaujame.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tradiciniai bulviniai blynai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didelė dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Svogūną nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais.

  2. Bulves nulupame, sutarkuojame bulvine smulkia tarka (arba tarkavimo mašina). Gautą bulvių masę nukošiame per sietelį, tada sudedame į didesnį indą, įmušame kiaušinį, sudedame svogūną, įpilame citrinos sulčių (je naudojate), pagardiname druska, pipirais ir išmaišome.

  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus. Dedame po 1 valg. š. bulvių masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, iškepusius dedame į lėkštę. Taip iškepame visus blynus ir skanaujame.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų