
Žemaičių blynai su varške
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai | bulvių |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
3 žiupsneliai | druska |
4 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
300 gramų | varškė |
100 mililitrų | aliejaus |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | mairūnas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Karšti bulvių paplotėliai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulviniai blynai
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Virtų bulvių blynai
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Bulviniai blyneliai su pagardu
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai
-
Žemaičių blynai
-
Tradiciniai bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulviniai blynai su obuoliais
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Bulviniai blynai su lašiša
Žemaičių blynai su varške
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
3 žiupsneliai -
Džiūvėsėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Varškė,
300 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Mairūnas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...