
Žemaičių blynai su varške
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai | bulvių |
3 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | miltai |
3 žiupsneliai | druska |
4 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
300 gramų | varškė |
100 mililitrų | aliejaus |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | mairūnas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulviniai blynai su grybais
-
Tradiciniai bulviniai blynai
-
Bulviniai blynukai
-
Žemaičių blynai
-
Bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Švediški bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai su moliūgais
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Tarkuotų bulvių blynai
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Karšti bulvių paplotėliai
-
Bulvių ir morkų blyneliai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bulviniai blynai iš bulvių košės su faršu
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Bulviniai blynai su įdaru
-
Bulviniai blyneliai su pagardu
Žemaičių blynai su varške
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Bulvės,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
3 žiupsneliai -
Džiūvėsėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Varškė,
300 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Mairūnas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...