
800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | marinatas (acto) (atskiestas 1:3) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Neringos kepsnys
-
Egzotiškas karbonadas
-
Zrazai
-
Karališkas kepsnys
-
Įdaryti burokėliai
-
Virta marinuotos jautienos nugarinė
-
Kepsniukai folijoje
-
Vikšrų vakarienė
-
Mėsos pynutės
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Šutinta kiškiena
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Veršienos kepsnys
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Įdaryti pomidorai
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Troškinti įdaryti agurkai
Kepta aviena

- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
-
Marinatas (acto), atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Komentarai (8)
-
Ona
2014-11-11 20:58
Šiap jau mėsą (ne tik avieną) marinuoti su druska ir actu šitiek tai reiškia ją sugadinti. Druska, citrinos sultys mėsą minkšina 2 valandas, o laikant ilgiau mėsa sausėja.
-
joskedita
2013-02-08 19:00
siandien darom :D tik kad marinavimui nera tiek laiko, tai bandysiu 6 val pamarinuot kiek stipresniame marinate :super: :super2: :soku2: