Kepta aviena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų avienos (nugarinė)
20 gramų taukai (kiaulių)
2 vienetai morkos
1 vienetas petražolės
1 vienetas salierai
1 vienetas poras
2 vienetai svogūnai
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek druska
1.5 stiklinės marinatas (acto) (atskiestas 1:3)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta aviena

Komentarai: 8
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto, ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.

Reklama:

Komentarai (8)


  • Ona 2014-11-11 20:58

    Šiap jau mėsą (ne tik avieną) marinuoti su druska ir actu šitiek tai reiškia ją sugadinti. Druska, citrinos sultys mėsą minkšina 2 valandas, o laikant ilgiau mėsa sausėja.


  • joskedita 2013-02-08 19:00

    siandien darom :D tik kad marinavimui nera tiek laiko, tai bandysiu 6 val pamarinuot kiek stipresniame marinate :super: :super2: :soku2:


Daugiau receptų