
500 gramų | jautiena (išpjova) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepenys japoniškai
-
Sūrio kamuoliukai
-
Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
-
Mėsos kukuliai
-
Troškintos veršienos kepenėlės
-
Guliašas
-
Kepta kiauliena
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Ėrienos šašlykas
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Kiauliena su džiovintomis slyvomis
-
Karališkas kepsnys
-
Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
-
Šašlykas majoneze
-
Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Kėdainių maltinis
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
Bifšteksas ant grotelių

- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
500 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjovą supjaustykite riekėmis, išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais.
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Komentarai (7)
-
nesupratau
2012-06-26 14:41
Kalba apie steiko kepima, o raso apie bifsteksa/. tai kas is tikro turetu but?
-
Alfa
2012-02-04 16:06
Pirmiausia - tikram steikui mesa turi but brandinta. Pjauti raumens skaidulas skersai ir medaljono plokstumas sutepti alyvuogiu aliejumi, o ismusti mesos jokiu budu negalima. Abi puses kepti ant karstu angliu po 2 min. ir apkepus sudeti i karsta inda virs karstu pelenu. Tokiu budu steikas is kruvino letai tampa vidutiniu o veliau ir gerai iskeptu. As sudau ir barstau pipirais jau apkepta mesa, kai ji bresta inde virs pelenu.
-
Inga
2010-09-10 15:58
Kepant 15-20 min mesa buna kieta, norint kad butu mesyte minksta negalima kepti ilgiau 4- 8 min priklausomai nuo dydzio, tuo labiau negalima ismusti.