
500 gramų | jautiena (išpjova) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Savo sultyse marinuoti šašlykai
-
Sprandinės kepsnys grilyje
-
Strėvos suktinis
-
Šašlykai su majonezu
-
Pikantiška triušiena
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Su svarainiais troškinta veršiena
-
Virtos kiaulės kojos
-
Toskaniškas veršienos pjausnys
-
Keptos bulvės su mėsa
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
-
Troškinta veršiena
-
Mėsos kepsniai
-
Guliašas su vakarykštėmis bulvėmis
-
Suktinukai patale
-
Bokšteliai iš mėsos
-
Kepenys su mandarinais
-
Jautienos kotletai
-
Šašlykai alaus marinate
-
"Ponios cepelinai"
Bifšteksas ant grotelių

- Paruošimo laikas:
-
Jautiena, išpjova,
500 gramų - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išpjovą supjaustykite riekėmis, išmuškite, ištrinkite druska ir pipirais.
Bifšteksą kepkite virš labai karštų anglių, iš pradžių ant aukštai pakeltų grotelių, vėliau, anglims auštant, jas po truputį leiskite žemyn.
Anglis paskirstykite kiek plačiau, nei ant grotelių užima mėsa.
Bifšteksą reikia versti tik vieną kartą - kai pirma pusė apkepa tiek, kiek norite.
Jei norite bifštekso su krauju, 200 g svorio riekę kepkite 15 minučių, visiškai ji iškepa per 20 minučių.
Komentarai (7)
-
nesupratau
2012-06-26 14:41
Kalba apie steiko kepima, o raso apie bifsteksa/. tai kas is tikro turetu but?
-
Alfa
2012-02-04 16:06
Pirmiausia - tikram steikui mesa turi but brandinta. Pjauti raumens skaidulas skersai ir medaljono plokstumas sutepti alyvuogiu aliejumi, o ismusti mesos jokiu budu negalima. Abi puses kepti ant karstu angliu po 2 min. ir apkepus sudeti i karsta inda virs karstu pelenu. Tokiu budu steikas is kruvino letai tampa vidutiniu o veliau ir gerai iskeptu. As sudau ir barstau pipirais jau apkepta mesa, kai ji bresta inde virs pelenu.
-
Inga
2010-09-10 15:58
Kepant 15-20 min mesa buna kieta, norint kad butu mesyte minksta negalima kepti ilgiau 4- 8 min priklausomai nuo dydzio, tuo labiau negalima ismusti.