| 1070 gramų | varškė (9 %) |
| 8 vienetai | kiaušiniai |
| 630 gramų | kvietiniai miltai |
| 225 gramai | cukrus |
| 15 gramų | druska |
| 25 gramai | acto (9 %) |
| 30 gramų | vanilinis cukrus |
| 25 gramai | soda |
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdiniai grybukai
-
Šokoladinis fondiu
-
Daniški pyragaičiai
-
Apelsinų skonio manų pudingas
-
Karštas šokoladas "Skanumėlis"
-
Vafliai su graikiniais riešutais
-
Virtiniai su vyšniomis - "Vyšnaitė"
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Kriaušės su riešutais
-
Vasaros varškės spurgos
-
Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kriaušės tešloje
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Ridikėlių traškučiai
-
Karštas šokoladas
-
Apelsinai obuoliuose
-
Karštas šokoladas
-
Kriaušių desertas
-
Citrinų pudingas
Varškės spurgos
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Varškė, 9 %,
1070 gramų -
Kiaušiniai,
8 vienetai -
Kvietiniai miltai,
630 gramų -
Cukrus,
225 gramai -
Druska,
15 gramų -
Actas, 9 %,
25 gramai -
Vanilinis cukrus,
30 gramų -
Soda,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)
