Varškės spurgos
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1070 gramų varškė (9 %)
8 vienetai kiaušiniai
630 gramų kvietiniai miltai
225 gramai cukrus
15 gramų druska
25 gramai acto (9 %)
30 gramų vanilinis cukrus
25 gramai soda
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės spurgos

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).

Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.

Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).

(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)

Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.

Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų