1070 gramų | varškė (9 %) |
8 vienetai | kiaušiniai |
630 gramų | kvietiniai miltai |
225 gramai | cukrus |
15 gramų | druska |
25 gramai | acto (9 %) |
30 gramų | vanilinis cukrus |
25 gramai | soda |
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Bruknėmis įdarytos kriaušės
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Bananų sufle
- Apelsinai obuoliuose
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- Bananai tešloje
- Sūrio pyragėliai
- Citrinų pudingas
- Spurgos pavakariams
- Kriaušių desertai
- Obuoliai su varške
- Saldus vyšnių patiekalas
- Bananinis desertas
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Keptas bananas
- Spurgytės su kremu
- Keptų obuolių desertas su varške
- Ryžių pudingas su braškėmis
Varškės spurgos
- Paruošimo laikas:
-
Varškė, 9 %,
1070 gramų -
Kiaušiniai,
8 vienetai -
Kvietiniai miltai,
630 gramų -
Cukrus,
225 gramai -
Druska,
15 gramų -
Actas, 9 %,
25 gramai -
Vanilinis cukrus,
30 gramų -
Soda,
25 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ir cukrų dedame į dubenį ir su mikseriu plakam kokia ~10 min, kol masė pasidaro puri (vientisa).
Gesinam sodą su actu (į indą, kur minkysit varškę), nugesinę dedam druską, vanilinį cukrų.
Dedam varškę (būt labai gerai, jei būtų permalta), supilam kiaušinių masę.
Viską gerai išmaišom, dedam miltus (miltų dėti mažiau nei receptūroj, reik kažkur apie ~100 mažiau, tešla turi lipti prie rankų).
(aliejaus temperatūros nežinau tad turėsit nuspręsti patys :)
Spurgas formuojam rankomis, rankas pastoviai vilgydami aliejumi.
galima iš kart formuot ir dėti į puodą arba suformuot iš anksto į padėklą, kad spurgos truputį (pakiltų) pasipūstų, prieš dedant į puodą. Paformuot kukuliuką ir įleist į puodą.
Kepa maždaug 10 min, bet pasikliaukit akim pagal parudimą :)