| 500 gramų | tešla (sluoksniuota (bemielė)) |
| 500 gramų | varškė |
| 150 gramų | grietinė |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
| 1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
| 1 sauja | vaisiai (džiovinti) |
| 1 valgomasis šaukštas | sezamas (sėklos) |
Masė turi gautis vientisa ir puri.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Meduolis
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Spurgos su įdaru
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Astos obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Morkų pyragas
-
Trupininis pyragas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Tikrasis šimtalapis
-
Velykinis pyragas
-
Citrininis pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
Pyragas su varškės įdaru
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sluoksniuota (bemielė),
500 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vaisiai, džiovinti,
1 sauja -
Sezamas, sėklos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
Masė turi gautis vientisa ir puri.Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.
Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.
Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.
Komentarai (5)
-
lukas
2012-06-01 19:57
la bai neskanu :-@ %-) jau geriau alu gersiu :alus: slikstus piragas ;-(
