| 500 gramų | tešla (sluoksniuota (bemielė)) |
| 500 gramų | varškė |
| 150 gramų | grietinė |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
| 1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
| 1 sauja | vaisiai (džiovinti) |
| 1 valgomasis šaukštas | sezamas (sėklos) |
Masė turi gautis vientisa ir puri.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Vyniotinis su varške
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Meduolis
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Velykų pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Bananų keksas
-
Apelsininis pyragas
-
Šokoladinis pyragas "Širdelė"
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Jogurtinis obuolių pyragas
-
Jogurtinis pyragas
Pyragas su varškės įdaru
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sluoksniuota (bemielė),
500 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vaisiai, džiovinti,
1 sauja -
Sezamas, sėklos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į plakimo indą sudėkite varškę, grietinę, cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą ir supilkite sultis. Plakite maksimalaus greičio režimu apie 1-2 minutes.
Masė turi gautis vientisa ir puri.Kepimo formą (geriausia apvalią) išklokite kepimui skirtu popieriumi ir įtieskite tešlą, atkartodami kepimo skardos formą.
Varškės masę supilkite ant tešlos. Vaisius galite įmaišyti į varškės masę arba supilti pusę varškės masės, tuomet suberti vaisius ir vėl ant viršaus likusią varškę, pyrago viršų papuošiau likusia tešlą.
Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
Kepiau 200° C orkaitėje 30 minučių, po to temperatūrą sumažinau iki 180° C ir kepiau dar apie 20 - 30 minučių.
Komentarai (5)
-
lukas
2012-06-01 19:57
la bai neskanu :-@ %-) jau geriau alu gersiu :alus: slikstus piragas ;-(
