| 1 vienetas | triušiena |
| 5 vienetai | morkos |
| 250 gramų | grietinė |
| 5 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
| 1 vienetas | sultinys ( be konservantų, drebučiuose) |
| 1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
| 1 sauja | petražolės (smulkintos) |
| 2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rauginti kopūstai su rūkytomis ausimis
-
Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Troškinukas
-
Avienos ragu
-
Daniškas plovas
-
Kiškis puodelyje
-
Troškinta žąsiena
-
Moliūgo ir vištienos gabaliukai su grikiais
-
Miglės guliašas
-
Troškinti kiaulių inkstai
-
Vištiena su ananasais
-
Virta aviena su pomidorais
-
Troškinta briediena
-
Virta šerno galva
-
Troškinta veršiena su pievagrybiais
-
Avienos šutinys su pupomis
-
Avienos troškinys su ryžiais
-
Meksikietiškas troškinys
-
Vyne troškintas triušis
Troškintas triušis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena,
1 vienetas -
Morkos,
5 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Obelių aliejus, rapsų,
5 valgomieji šaukštai -
Sultinys, be konservantų, drebučiuose,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Petražoles ir krapus susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais bei druska. Marinatu gerai įtrinkite triušį ir palikite per nakt marinuotis.
Stambiai supjaustykite triušį ir iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje, ant didelės ugnies.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite išmarinuotą triušieną, įmeskite sultinio kubelį ir troškinkite apie valandą laiko.
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.
