Indiškai kepta kiauliena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.25 arbatinio šaukštelio imbieras (maltas)
500 gramų kiauliena
1 stiklinė jogurtas
3 vienetai svogūnai
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas burokėliai
0.5 stiklinės sviestas
1 valgomasis šaukštas kalendra
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.3 arbatinio šaukštelio imbieras (maltas)
0.3 arbatinio šaukštelio cinamonas (maltas)
0.5 arbatinio šaukštelio kardamonas
3 vienetai gvazdikėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Iš jogurto, imbiero ir druskos paruošiamas marinatas, kuriame keletą valandų palaikoma 2—3 cm dydžio kubeliais supjaustyta mėsa. Ištirpinama pusė sviesto ir sudedama marinuota mėsa, suberiama smulkiai supjaustytas svogūnas, kalendra, įpilama pusė stiklinės vandens ir viskas troškinama ant mažos ugnies, kol nugaruoja dalis skysčio. Po to sudedama, druska, cinamonas, gvazdikėliai. Puodas keletą kartų gerai sukrečiamas ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Kiaušiniai kietai išverdami ir nulupami. Svogūnas 15 min. pavirinamas ir supjaustomas plonais griežinėliais. Burokėlis nulupamas, supjaustomas plonais griežinėliais ir taip pat 15 min. pavirinamas. Mėsos ir kiaušinio kubeliai, svogūno ir burokėlio griežinėliai pakaitomis susmaigstomi ant iešmo ir apibarstomi geltonojo imbiero milteliais. Mėsa iš visų pusių apkepinama likusiuose riebaluose (ją galima patroškinti ir aliejuje). Patiekiama su baltos duonos riekėmis arba biria ryžių koše.

Populiariausi receptai šią savaitę

Indiškai kepta kiauliena

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš jogurto, imbiero ir druskos paruošiamas marinatas, kuriame keletą valandų palaikoma 2—3 cm dydžio kubeliais supjaustyta mėsa. Ištirpinama pusė sviesto ir sudedama marinuota mėsa, suberiama smulkiai supjaustytas svogūnas, kalendra, įpilama pusė stiklinės vandens ir viskas troškinama ant mažos ugnies, kol nugaruoja dalis skysčio. Po to sudedama, druska, cinamonas, gvazdikėliai. Puodas keletą kartų gerai sukrečiamas ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Kiaušiniai kietai išverdami ir nulupami. Svogūnas 15 min. pavirinamas ir supjaustomas plonais griežinėliais. Burokėlis nulupamas, supjaustomas plonais griežinėliais ir taip pat 15 min. pavirinamas. Mėsos ir kiaušinio kubeliai, svogūno ir burokėlio griežinėliai pakaitomis susmaigstomi ant iešmo ir apibarstomi geltonojo imbiero milteliais. Mėsa iš visų pusių apkepinama likusiuose riebaluose (ją galima patroškinti ir aliejuje). Patiekiama su baltos duonos riekėmis arba biria ryžių koše.

Reklama:

Komentarai (6)


  • Komentatorius 2016-02-26 15:15

    Komentarai laaaaabai seni ir ne i tema, tik gal pries kita karta ka rasydami is savo ziniu lobyno pasidomekit tos salies kultura ir religija. Vieni indai yra musulmonai, todel jie nevalgys kiaulienos, didele dalis priklauso kitoms religinems grupems, kurie yra vegetarai. O kita dalis, kad ir kokiai religijai priklausytu kerta mesyte.


  • kipsaz 2010-05-29 17:14

    as, tu labai klysti del kiausinio ir svogunu. as esu dirbes su indais virejais restorane, ir patikek, pas juos i beveik visus patiekalus eina svogunai, indai jokiu budu nevalgo kiaulienos.jiem tai butu didele nuodeme, jie valgo tik vistiena, aviena, ir juros gerybes. bet ir ta aviena su vista turi but ne bet kokia, o sventai nuzudyta. ju kalba butu tas zodis halal.


  • as 2010-04-21 10:27

    Nu kiek esu susidurus su indais tai indai nevalgo mesos jokios, pagal ju religija nevalgo jie ir svoguno, kiausinio taip pat nevartoja nes is jo issirita visciukas.


  • Rita 2010-03-10 18:02

    :-x Nu ka jau jus snekat? Valgo musulmonai mesa taip pat tik ne kiauliena.Kiauliena jiems TABU! :fuu:


  • viki 2010-01-14 21:13

    indai valgo o musulmonai ne( musulmonams tai musvina mesa) :-)


  • jurgita 2009-07-16 17:54

    kazkaip galvojau, kad indai nevalgo mesos.... ;-) jau nekalbant apie kiauliena...jiems kiaule - purvinas maistas :-p


Daugiau receptų