0.25 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
500 gramų | kiauliena |
1 stiklinė | jogurtas |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | burokėliai |
0.5 stiklinės | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kalendra |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.3 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
0.3 arbatinio šaukštelio | cinamonas (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
3 vienetai | gvazdikėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
- Mėsos troškinys laivelyje
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Vasaros šašlykiukas
- Kotletai "Du viename"
- Kepenėlės su vaisiais
- Naminiai mėsainiai
- Mėsos kepsniai
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Jautienos didkepsnis su pistacijomis
- Sotieji zrazai
- Guliašas su šafranu
- Bifšteksas ant grotelių
- Pietų kotletukai
- Marinuoti kiaulienos šonkauliai
- Veršienos pjausniai
- Aluje troškinta jautiena
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Mėsos duona
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
Indiškai kepta kiauliena
- Paruošimo laikas:
-
Imbieras, maltas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kiauliena,
500 gramų -
Jogurtas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Burokėliai,
1 vienetas -
Sviestas,
0.5 stiklinės -
Kalendra,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Imbieras, maltas,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas, maltas,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Gvazdikėliai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš jogurto, imbiero ir druskos paruošiamas marinatas, kuriame keletą valandų palaikoma 2—3 cm dydžio kubeliais supjaustyta mėsa. Ištirpinama pusė sviesto ir sudedama marinuota mėsa, suberiama smulkiai supjaustytas svogūnas, kalendra, įpilama pusė stiklinės vandens ir viskas troškinama ant mažos ugnies, kol nugaruoja dalis skysčio. Po to sudedama, druska, cinamonas, gvazdikėliai. Puodas keletą kartų gerai sukrečiamas ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Kiaušiniai kietai išverdami ir nulupami. Svogūnas 15 min. pavirinamas ir supjaustomas plonais griežinėliais. Burokėlis nulupamas, supjaustomas plonais griežinėliais ir taip pat 15 min. pavirinamas. Mėsos ir kiaušinio kubeliai, svogūno ir burokėlio griežinėliai pakaitomis susmaigstomi ant iešmo ir apibarstomi geltonojo imbiero milteliais. Mėsa iš visų pusių apkepinama likusiuose riebaluose (ją galima patroškinti ir aliejuje). Patiekiama su baltos duonos riekėmis arba biria ryžių koše.
Komentarai (10)
-
Komentatorius
2016-02-26 15:15
Komentarai laaaaabai seni ir ne i tema, tik gal pries kita karta ka rasydami is savo ziniu lobyno pasidomekit tos salies kultura ir religija. Vieni indai yra musulmonai, todel jie nevalgys kiaulienos, didele dalis priklauso kitoms religinems grupems, kurie yra vegetarai. O kita dalis, kad ir kokiai religijai priklausytu kerta mesyte.
-
kipsaz
2010-05-29 17:14
as, tu labai klysti del kiausinio ir svogunu. as esu dirbes su indais virejais restorane, ir patikek, pas juos i beveik visus patiekalus eina svogunai, indai jokiu budu nevalgo kiaulienos.jiem tai butu didele nuodeme, jie valgo tik vistiena, aviena, ir juros gerybes. bet ir ta aviena su vista turi but ne bet kokia, o sventai nuzudyta. ju kalba butu tas zodis halal.
-
as
2010-04-21 10:27
Nu kiek esu susidurus su indais tai indai nevalgo mesos jokios, pagal ju religija nevalgo jie ir svoguno, kiausinio taip pat nevartoja nes is jo issirita visciukas.
-
Rita
2010-03-10 18:02
:-x Nu ka jau jus snekat? Valgo musulmonai mesa taip pat tik ne kiauliena.Kiauliena jiems TABU! :fuu:
-
viki
2010-01-14 21:13
indai valgo o musulmonai ne( musulmonams tai musvina mesa) :-)
-
jurgita
2009-07-16 17:54
kazkaip galvojau, kad indai nevalgo mesos.... ;-) jau nekalbant apie kiauliena...jiems kiaule - purvinas maistas :-p