Norvegiška tuno pynė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
40 gramų mielės
180 mililitrų pienas (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis medus
550 gramų miltai (kvietiniai)
šiek tiek druska
2 vienetai kiaušiniai (baltymai)
1 vienetas kiaušiniai (baltymai)
50 mililitrų vynas (baltas, sausas)
150 gramų sviestas
200 gramų alyvuogių (be kauliukų)
100 gramų pomidorai (be odelių)
1 vienetas pomidorai (be odelių)
300 gramų tunas (savo sultyse)
1 vienetas kiaušiniai (baltymai)
šiek tiek pipirai (juodieji)
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai (provanso žolelių mišinys)
šiek tiek sezamas (sėklos)
šiek tiek pienas (šiltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikti 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų.

Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40x45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklimis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prie šios pynės labai skanu sultinys.

Populiariausi receptai šią savaitę

Norvegiška tuno pynė

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikti 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų.

Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40x45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklimis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Prie šios pynės labai skanu sultinys.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų