6 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 lapas | tešla (šaldyta, sluoksniuota) |
100 gramų | sūris (tarkuotas (Jubiliejinis)) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | prieskoninės žolelės |
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Daržovių troškinys
- Vištienos apkepas su cukinija
- Moliūgų kotletukai
- Baklažanai su pomidorais ir sūriu
- Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
- Kuskusas su pievagrybiais
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Veganiškas skanėstas
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Faršu įdarytos paprikos
- Įdaryti pomidorai
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Romos pjausnys iš sūrio
- Vegetariški balandėliai
- Kopūstų blynai
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
Svogūnų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Svogūnai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Tešla, šaldyta, sluoksniuota,
1 lapas -
Sūris, tarkuotas (Jubiliejinis),
100 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoninės žolelės,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.
Skanaus