
600 gramų | šparagai |
600 gramų | kiaulės smegenys |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.
Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos - bulvių apkepas
-
Kiaulienos kepsneliai
-
Kiaulienos kepsniai su malta jautiena
-
Avienos kebabas
-
Triušienos kukuliai
-
Keptas kumpis
-
Jautienos kukuliai
-
Guliašas
-
Mėsinis riestainis su kiaušiniu
-
Naminiai hamburgeriai
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Kalakutienos maltiniai
-
Šašlykas "Geras apetitas"
-
Kiaulienos vyniotinis su granatais
-
Suktinukai patale
-
Sibiro koldūnai
-
Troškinta jautiena su bruknėmis
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Pica su saliami ir žirneliais
Šparagų apkepas su smegenėlėmis

- Paruošimo laikas:
-
Šparagai,
600 gramų -
Kiaulės smegenys,
600 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Juodieji pipirai
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai grietinės, truputį pieno.
Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.
Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.