| 0.5 kilogramo | varškė | 
| 2.5 stiklinės | spelta šviesūs miltai | 
| 2 stiklinės | cukrus | 
| 16 gramų | vanilinis cukrus | 
| 5 vienetai | kiaušiniai | 
| 150 gramų | sviestas | 
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | 
| 250 gramų | grietinė | 
| 1 žiupsnelis | cukraus pudra | 
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Pyragas-tortas
             - 
                
                                        
                                    
                Kuršėnų vyniotinis
             - 
                
                                        
                                    
                Aguoninis biskvitas
             - 
                
                                        
                                    
                Pyragas su riešutais
             - 
                
                                        
                                    
                Obuolių ir aguonų pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Kalėdinis varškės pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Pyragas su rikota
             - 
                
                                        
                                    
                Moliūgų pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Purus pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Apelsininis pyragas su migdolais
             - 
                
                                        
                                    
                Kalėdinis keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Šimtalapis su varške
             - 
                
                                        
                                    
                Džiovintų slyvų pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Pyragas su aguonomis ir razinomis
             - 
                
                                        
                                    
                Margas keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Paprastasis šokoladinis pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
             - 
                
                                        
                                    
                Obuolių tarta
             - 
                
                                        
                                    
                Pyragas su varške Velykoms
             
Varškės pyragas
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 10
 
- 
                                                            
                                                            Varškė, 
0.5 kilogramo  - 
                                                            
                                                            Spelta šviesūs miltai , 
2.5 stiklinės  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
2 stiklinės  - 
                                                            
                                                            Vanilinis cukrus, 
16 gramų  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
5 vienetai  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
150 gramų  - 
                                                            
                                                            Kepimo milteliai, 
1 arbatinis šaukštelis  - 
                                                            
                                                            Grietinė, 
250 gramų  - 
                                                            
                                                            Cukraus pudra, 
1 žiupsnelis  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
4 kiaušinius išsukame su 1,5 stiklinės cukraus.
Sukame tol kol ištirps cukrus.
Supilame ištirpintą sviestą (truputį reikia pasilikti varškei) ir išmaišome.
Supilame grietinę ir vanilinį cukrų.
Viską labai gerai išmaišome.Į "Speltos" miltus sudedame kepimo miltelius.
Po truputį maišant pilame miltus.
Tešla turi būti kaimiškos grietinės tirštumo.Paruoštą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Pasiruošiam varškę:
Į varškę beriame 0,5 stiklinės cukraus, įmušame 1 kiaušinį, pilame truputį lydyto sviesto, vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišome.Iš varškės formuojame norimo dydžio rutuliukus ir dedame į jau paruoštą pyrago masę.
Pyragą kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.
