
500 gramų | mėsa (malta) |
200 gramų | pievagrybiai |
200 mililitrų | sultinys (daržovių) |
2 vienetai | svogūnai (dideli) |
3 vienetai | morkos (nedidelės) |
8 vienetai | bulvių (nedidelės) |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | pienas |
3 skiltelės | česnakas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 pundelis | petražolės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
-
Omletas su kumpiu ir žirneliais
-
Romšteksas majonezo padaže
-
Faršo užkepėlė su daržovėmis
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Mėsos pyragas
-
Malta mėsa tešloje
-
Bulvių apkepas
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Vištienos apkepas
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Šašlykas obuolių sulčių marinate
-
Kiaulienos apkepas su daržovėmis
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Kopūstų lapų apkepas su mėsa
-
Apkepas „La Graikija“
-
Bulvių patiekalas
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
Šepardo pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Mėsa, malta,
500 gramų -
Pievagrybiai,
200 gramų -
Sultinys, daržovių,
200 mililitrų -
Svogūnai, dideli,
2 vienetai -
Morkos, nedidelės,
3 vienetai -
Bulvės, nedidelės,
8 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 pundelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį keptuvėje, kol gražiai pagels. Tada dėkite maltą mėsą, apkepkite, supilkite daržovių sultinį, sudėkite pjaustytus pievagrybius ir, uždengę keptuvę, troškinkite apie 15 min. Bulves, morkas bei svogūną išvirkite ir sutrinkite į košę. Tam, kad košė būtų tikrai labai skani, pašildykite sviestą (jo negailėkite, kuo daugiau – tuo skaniau) su pienu ir užplikykite košę. Karščiui atsparų indą patepkite sviestu ir išklokite pusę bulvių košės, per vidurį dėkite mėsos ir grybų troškinį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis bei česnaku ir vėl klokite bulvių košę. Jei turite ūpo ir laiko žaidimams, galite dalį bulvių košės sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų gražiais sukūriukais. Visgi, jei aplinkui daug alkanų burnų, užteks ir šakute „pašiaušti” košės viršų. Dėkite pyragą į jau įkaitintą orkaitę (iki 180 °C) ir kepkite maždaug apie 30 minučių. Skanaus :)
Komentarai