| 500 gramų | kvietiniai miltai |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
| 8 lašai | acto |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Trupinių skanėstas
-
Varškės pyragas su jogurtu
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Pyragas „Sniegas“
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Šokoladinis pyragėlis
-
Vasaros slyvų pyragas
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Jogurtinis tortas
-
Šokoladinis tortas
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Pyragas-tortas
-
Meduolis
-
Baklava
-
Sezamo gardumynas
-
Lilės tortas
-
Baltas greitpyragis
Rausvas tortas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Actas,
8 lašai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 0,5L pieno, 60 g kukurūzų krakmolo, 550 g cukraus, 250 g riešutų, trynys, šaukštas aliejaus, truputį vanilinio cukraus, 2 citrinos, 200 g sviesto.
Miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi išsuktas kiaušinis. Pamažu įmaišoma tešla. Po to ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai. Po 30 min. tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai.
Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus išverdamas pudingas. Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis. Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas ištirpintu sviestu ir uždedamas vienas ant kito. Ant viršaus sukrečiamas įdaras. Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min. Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas. Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir paduodami.
