210 gramų | kvietiniai miltai |
60 gramų | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | soda (valgomoji) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai (malti) |
100 mililitrų | vanduo |
70 gramų | dansukker cukrus farinas |
100 mililitrų | kava (atvėsusi, plikyta) |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | sviestas (lydytas) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos ((šviežiai spaustos sultys)) |
šiek tiek | aliejaus (arba sviestas ) |
Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis. Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite. Palikite 15 minučių (mišinys sutirštės). Ištepkite keptuvę aliejumi ar sviestu, pilkite nedidelį kiekį mišinio ir kepkite blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę 1–2 minutes arba kol pagels. Patarimas: tiekite su šviesiu sirupu ir trupučiu plaktos grietinėlės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštas šokoladas
- Vafliai su mėlynėmis
- Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
- Šokoladiniai vafliukai
- Bananų sufle
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
- Kriaušių desertas
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
- Obuolių ir moliūgų pudingas
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Rabarbarų kisielius su bananais
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Mielinės spurgos
- Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Kriaušių desertas
- Saldus vyšnių patiekalas
- Ryžių desertas
- Kepti bananai su ledais ir karamele
Imbieriniai blyneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kvietiniai miltai,
210 gramų -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
60 gramų -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Soda, valgomoji,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Muskatas, maltas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Gvazdikėliai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
100 mililitrų -
Dansukker cukrus Farinas,
70 gramų -
Kava, atvėsusi, plikyta,
100 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas, lydytas,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinos, (šviežiai spaustos sultys),
1 valgomasis šaukštas - Aliejus, arba sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Suberkite miltus, cukrų „Demerara“, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius į dubenį.
Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis. Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite. Palikite 15 minučių (mišinys sutirštės). Ištepkite keptuvę aliejumi ar sviestu, pilkite nedidelį kiekį mišinio ir kepkite blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę 1–2 minutes arba kol pagels. Patarimas: tiekite su šviesiu sirupu ir trupučiu plaktos grietinėlės.