
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (keptuvei patepti) |
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su varške
-
Lavašo lietiniai
-
Blyneliai su varške
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Blyneliai su įdaru
-
Blyneliai su mėsa
-
Šokoladiniai blynai
-
Saldūs blynai
-
Blyneliai „Peliukas Mikis“
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Maroko blynai
-
Lietiniai su obuolais
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Blyneliai su varške
-
Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
-
Lietiniai su kumpiu
-
Blynų tortas mažiesiems
-
Desertiniai lietiniai blynai
-
Lietiniai su vištienos įdaru
Paliepsniai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3 stiklinės - Druska
- Taukai (kiaulių), keptuvei patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reiks: 100 g lašinių, 1-2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.