| 2 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 3 stiklinės | vanduo |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (keptuvei patepti) |
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dideli blynai
-
Blynų tortas mažiesiems
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Paliepsniai
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Šokoladiniai blynai
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Varškės blyneliai
-
Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
-
Alaus lietiniai
-
Lietiniai su varške
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Lietiniai su žuvies įdaru
-
Bananų blynai
-
Maroko blynai
-
Lietiniai su maskarponės sūriu
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
Paliepsniai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo,
3 stiklinės - Druska
- Taukai (kiaulių), keptuvei patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reiks: 100 g lašinių, 1-2 šaukštai miltų, 2 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiamq druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai.
Taukais patepta keptuvė dedama ant žarijų, ištrauktų arčiau krosnies durelių iš besikūrenančios krosnies. Ji kaista nuo žarijų ir nuo krosnies liepsnos (krosnis kūrenama sausomis lapuočių medžių malkomis, kad žarijos nesproginėtų į keptuvę).
Blynai iš karto kepa iš abiejų pusių. Iškepę paliepsniai sudedami į didelę lėkštę (vienas ant kito) ir duodami valgyti su karštais taukais ir grietine arba su padažu.
Padažui lašiniai smulkiai supjaustomi, pakepinami, suberiami miltai, dar pakepinama ir maišant supilamas karštas pienas. Padažas pavirinamas, supilama grietinė, pasūdoma, pakaitinama, bet nevirinama.
