
250 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas |
1 stiklinė | vanduo |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
500 gramų | varškė |
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su 2 kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su varške
-
Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
-
Ruginiai blynai
-
Maroko blynai
-
Šokoladiniai blynai
-
Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Blyneliai su varške
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
-
Paliepsniai
-
Blyneliai
-
Lietiniai su obuolais
-
Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
-
Špinatinis blynų tortas su varške
-
Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
-
Dideli blynai
-
Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
Blyneliai su varške

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanduo,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Aliejus
- Druska
- Vanilinis cukrus
-
Varškė,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant. Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami.
Įdarui: varškė pertrinama ir sumaišoma su 2 kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Susuktus lietinius dar kartą apkepti keptuvėje, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
Komentarai (10)
-
Luknė
2017-03-03 21:04
Arklukai
Lietuvos
-
Margarita
2016-12-20 07:25
Blyneliai nerealiai skanus, ačiū už nuostabu receptą :)
-
gab gab
2016-02-27 13:33
Nesamone !
-
Ingrida
2015-09-18 16:37
Juknienė
-
Gabrielius
2014-11-16 15:20
Tikrai gera tešla gavosi. Na tik įdarą teko pagerinti pagal savo skonį.
-
Ignas
2014-01-05 15:24
Labai skanūs blyneliai
-
Leila
2012-07-09 16:37
Super :super: labai skanu
-
mda...
2010-10-20 22:08
:super: :super: :super: