
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
0.5 stiklinės | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
-
Špinatinis blynų tortas su varške
-
Paliepsniai
-
Lietiniai su vištienos įdaru
-
Blyneliai su varške
-
Ruginiai blynai
-
Ploni ir minkšti blynai
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Šalto ryto pusrytiniai lietiniai su sūriu
-
Blyneliai „Peliukas Mikis“
-
Lietiniai su obuolais
-
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Varškės blyneliai
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Maroko blynai
-
Lietiniai su kumpiu
Lietiniai su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 125 g virtų grybų, pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Komentarai (5)
-
Zina
2017-01-16 16:43
Neitu ikasti tokiu blynu ☺
-
Nugdasujs
2016-08-19 12:44
Kas per be kiausiniui
-
simulia
2010-01-04 19:08
nei pieno nei kiausinio??? hmmm :-o
-
as
2009-01-22 19:41
o pieno ne pamirsot?