
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
0.5 stiklinės | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su obuolais
-
Blynų tortas mažiesiems
-
Lietiniai su kumpiu
-
Lietiniai su padažu
-
Šokoladiniai lietiniai blynai
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
-
Lietiniai blynai su rūkytu kumpiu
-
Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
-
Lietiniai blynai su aguonomis
-
Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
-
Lavašo lietiniai
-
Saldūs blynai
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Bananų blynai
-
Lietiniai su maskarponės sūriu
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai su žuvies įdaru
-
Blyneliai
Lietiniai su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 125 g virtų grybų, pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas—du lietiniai, kurie patepami po 1—2 šaukštus įdaro. Lietiniai susukami voleliais ir pakepinami aliejuje.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų Ir baigiama kepti.
Komentarai (5)
-
Zina
2017-01-16 16:43
Neitu ikasti tokiu blynu ☺
-
Nugdasujs
2016-08-19 12:44
Kas per be kiausiniui
-
simulia
2010-01-04 19:08
nei pieno nei kiausinio??? hmmm :-o
-
as
2009-01-22 19:41
o pieno ne pamirsot?