
Tešlai: | ||
1 litras | pienas | |
500 gramų | kvietiniai miltai | |
100 gramų | cukrus | |
8 vienetai | kiaušiniai | |
2 žiupsneliai | druska | |
100 gramų | sviestas | |
5 mililitrai | romas | |
Kremui: | ||
1 litras | pienas | |
2 vienetai | vanilė (ankštys) | |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | |
200 gramų | cukrus | |
100 gramų | miltai | |
200 mililitrų | likeris (apelsinų (Cointreau)) | |
2 vienetai | apelsinų (žievelė, susmulkinta) | |
Atšalusiam kremui: | ||
6 vienetai | kiaušiniai (baltymai) | |
2 žiupsneliai | druska | |
20 gramų | cukrus | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | cukraus pudra |
Patiekiant, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Lietiniai su maskarponės sūriu
-
Alaus lietiniai
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Orkaitėje keptas blynas
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Lietiniai su kumpiu
-
Lietiniai su obuolais
-
Bajoriški lietiniai blynai su migdolais
-
Ploni ir minkšti blynai
-
Lietiniai su varškės ir razinų įdaru
-
Blyneliai su varške
-
Desertiniai lietiniai blynai
-
Lietiniai su špinatais ir lašišos įdaru
-
Blynai su mėsos ir daržovių įdaru
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai su žuvies įdaru
-
Blyneliai su mėsa
-
Šokoladiniai blynai
-
Lietiniai blynai su aguonomis
Lietiniai su vaniliniu kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Pienas,
1 litras -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
8 vienetai -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sviestas,
100 gramų -
Romas,
5 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
1 litras -
Vanilė, ankštys,
2 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Miltai,
100 gramų -
Likeris, apelsinų (Cointreau),
200 mililitrų -
Apelsinai, žievelė, susmulkinta,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, baltymai,
6 vienetai -
Druska,
2 žiupsneliai -
Cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Tada sviestą supilkite į dubenį, sudėkite likusius tešlai skirtus komponentus ir išmaišykite tešlą. Tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Į keptuvę įtieskite kepimo popierių ir ją įkaitinkite (taip blynai neprilips prie keptuvės). Išliekite labai plonus lietinius.
Išlukštenkite vanilės ankštis sudėkite jas į prikaistuvį, supilkite pieną ir užvirinkite. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Užvirusį pieną supilkite ant kiaušinių ir cukraus masės ir maišykite. Tada, maišant, suberkite miltus ir viską vėl supilkite atgal į prikaistuvį. Ant mažos ugnies kaitinkite 10 minučių ir maišykite, jog kremas neprisviltų prie puodo. Kremas turi būti vientisos konsistencijos ir ne per skystas. Tada supilkite apelsinų likerį, sudėkite smulkintas apelsinų žieveles,išmaišykite, nukaiskite ir atšaldykite.
Išplakite kiaušinių baltymus šluotele,beriant, šiek tiek druskos. Baigiant plakti, suberti cukrų. Plakinį , atsargiai maišant, supilkite į atvėsusį kremą. Dėkite po šaukštą šio kremo ant lietinių, perlenkite pusiau ir kepkite 200 ° C temperatūros orkaitėje 7- 8 min.
Patiekiant, pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
Komentarai