Alaus lietiniai
AUTORIUS:
Juozas
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų kvietiniai miltai
0.5 litro alaus
1 valgomasis šaukštas grietinė
šiek tiek druska
šiek tiek cukrus
4 vienetai kiaušiniai
šiek tiek obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine, trupučiu cukraus bei druskos.
2.
Supilkite stiklinę alaus ir gerai išplakite. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, supilkite likusį alų ir išmaišykite.
3.
Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir supilkite į tešlą. Išmaišykite.
4.
Gerai įkaitinkite aliejų ir šaukštu liekite lietinius (kuo plonesnius). Ant lietinių dėkite mėgiamą įdarą (keptą mėsytę, varškę su razinomis ir pan.), suvyniokite ir dar pakepinkite keptuvėje, kad įdaras sušiltų, o lietiniai gražiai parustų.


Šaltinis: dienraštis "Lietuvos rytas"

16-17 amžiuje lietiniai blynai buvo prabangus patiekalas. Juos galėjo skanauti tik didikai, kunigaikščiai, bajorai ir turtingesni miestiečiai, nes plonam blynui iškepti reikėjo labai aukštos kokybės kvietinių miltų, kurie tada buvo brangūs, o iš rupių miltų lietiniai nekepami.

Populiariausi receptai šią savaitę

Alaus lietiniai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. 2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine, trupučiu cukraus bei druskos.

  2. Supilkite stiklinę alaus ir gerai išplakite. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, supilkite likusį alų ir išmaišykite.

  3. Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir supilkite į tešlą. Išmaišykite.

  4. Gerai įkaitinkite aliejų ir šaukštu liekite lietinius (kuo plonesnius). Ant lietinių dėkite mėgiamą įdarą (keptą mėsytę, varškę su razinomis ir pan.), suvyniokite ir dar pakepinkite keptuvėje, kad įdaras sušiltų, o lietiniai gražiai parustų.


    Šaltinis: dienraštis "Lietuvos rytas"

    16-17 amžiuje lietiniai blynai buvo prabangus patiekalas. Juos galėjo skanauti tik didikai, kunigaikščiai, bajorai ir turtingesni miestiečiai, nes plonam blynui iškepti reikėjo labai aukštos kokybės kvietinių miltų, kurie tada buvo brangūs, o iš rupių miltų lietiniai nekepami.

Receptą atsiuntė Juozas
Reklama:

Komentarai (3)


  • liuks 2015-08-09 12:39

    Nemoki skaiciuot.4 kiausiniu tryniai ir 2 kiausiniu baltymai. Aciu uz recepta.


  • aurum99 2015-03-16 15:51

    suskaiciavau 2 kiausinius..


  • lexaras 2014-04-27 13:55

    aciu Juozuk


Daugiau receptų