Braziliškas keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1.5 stiklinės | cukrus |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 250 gramų | sviestas (tirpintas) |
| 1 stiklinė | kvietiniai miltai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| 0.5 stiklinės | razinos (džiovintos) |
| 0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
| 0.5 stiklinės | vyšnios (šviežios arba uogienė) |
| 1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| 1 stiklinė | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rabarbarų pyragas
-
Pyragas su kondensuotu pienu
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Obuolių pyragas
-
Morkų pyragas
-
Vaisių tortas
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Šokoladinis tortas
-
Citrininis riešutinis keksas
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Aguoninis
-
Abrikosinis pyragas
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Gražusis obuolių pyragas
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Meduolis
-
Žydų meduolis
-
Tinginių pyragas
Braziliškas keksas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Razinos, džiovintos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Vyšnios, šviežios arba uogienė,
0.5 stiklinės -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
