![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Braziliškas keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas (tirpintas) |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
0.5 stiklinės | razinos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
0.5 stiklinės | vyšnios (šviežios arba uogienė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 stiklinė | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksas
-
Mielinės bandelės
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Baltas greitpyragis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Lilės tortas
-
Braškių pyragas
-
Sezamo gardumynas
-
Šokoladinis pyragas puodelyje
-
Tortas "kriaušė"
-
Tamsus pyragas
-
Tuno pyragas su majonezu
-
Margas keksas
-
Ūkininkų pyragas
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Lietinių pyragas
-
Trupiniuotis
Braziliškas keksas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Razinos, džiovintos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Vyšnios, šviežios arba uogienė,
0.5 stiklinės -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...