Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Lietiniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
šiek tiek | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
75 gramai | cukrus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės blynai
- Manų kruopų blynai su obuoliais ir razinomis
- Moliūgų sklindžiai
- Bulviniai blynai
- Obuolių sklindžiai
- Bulviniai blynukai
- Cukinijų blyneliai
- Ruginiai blynai
- Pusryčiai su meile
- Krevečių blyneliai
- Blynai su obuoliais ir avižiniais dribsniais
- Kopūstų blynai su faršu
- Blynai be aliejaus
- Desertiniai lietiniai blynai
- Bulviniai blynai
- Blyneliai su kondensuoto pieno įdaru
- Avižinių dribsnių blyneliai
- Varškės ir morkų blyneliai
- Bulviniai blyneliai su pagardu
- Mieliniai blyneliai
Lietiniai blynai su obuoliais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Kepimo milteliai
- Druska
-
Cukrus,
75 gramai - Džiūvėsėliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Taukai (kiaulių), kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...