Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Lietiniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | obuoliai |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 250 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | pienas |
| šiek tiek | kepimo milteliai |
| šiek tiek | druska |
| 75 gramai | cukrus |
| šiek tiek | džiūvėsėliai |
| šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės ir duonos blynai
-
Grikių kotletai su svogūnais ir morkomis
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Bulviniai blynai su dešrelėmis
-
Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
-
Studentiškas bulvių plokštainis
-
Blynai su obuoliais
-
Varškės ir juodos duonos blynai
-
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
-
Mieliniai užgavėnių blynai
-
Blynai su tarkuotais obuoliais
-
Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
-
Cukinijų blyneliai pusryčiams
-
Blynai su lęšiais
-
Tarkuotų bulvių blynai
-
Varškėčiai su morkomis
-
Blyneliai
-
Moliūgų blynai
-
Džiūvėsėlių blynai
-
Rudeniški cukinijų blyneliai
Lietiniai blynai su obuoliais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Kepimo milteliai
- Druska
-
Cukrus,
75 gramai - Džiūvėsėliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Taukai (kiaulių), kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
