Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Lietiniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI:
| 1 kilogramas | obuoliai |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 250 gramų | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | pienas |
| šiek tiek | kepimo milteliai |
| šiek tiek | druska |
| 75 gramai | cukrus |
| šiek tiek | džiūvėsėliai |
| šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kopūstų blynai
-
Obuolių ir morkų blynai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Bananiniai varškėčiai
-
Morkų ir varškės blyneliai
-
Cukinijų ir vištienos blyneliai
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Avižinių dribsnių blyneliai
-
Bulviniai blynai su įdaru
-
Vištienos širdelių blyneliai
-
Grikių miltų blyneliai
-
Šokoladiniai blynai
-
Tobulieji varškėčiai
-
Lietiniai blynai su kumpiu ir sūriu
-
Varškės ir morkų blyneliai
-
Čirviniai vafliai
-
Cukinijų blyneliai su sūriu ir žalumynais
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Čirviniai blynai
-
Cukinijų blyneliai
Lietiniai blynai su obuoliais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Kepimo milteliai
- Druska
-
Cukrus,
75 gramai - Džiūvėsėliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Taukai (kiaulių), kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
