Silkės filė labai smulkiai supjaustyti, bulves sutarkuoti, šiek tiek nusunkti.
Šoninę supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti, suberti smulkintus svogūnus, kai apkeps - ataušinti, išmaišyti su bulvių mase. Įberti druskos, pipirų, įmušti trynį ir gerai išmaišyti. Baltymą išplakti ir kartu su miltais bei silke supilti į bulvių masę.
Gerai išmaišyti ir tuoj pat kepti blynelius karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekti su daržovėmis.

Norvegiški bulviniai blynai
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
350 gramų | silkė (filė, sūdyta) |
100 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
500 gramų | bulvių |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvės su grietine ir sūriu
-
Raganos kepsniukas
-
Bulvinė pica
-
Įdarytos bulvės
-
Naminiai bulvių traškučiai
-
Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
-
Dešros tarta
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Keptos armonikos
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Musak
-
Faršu įdarytos bulvės
-
Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Keptos bulvės su cukinija
-
Bulvių salotos
-
Kugelis kaimiškai
-
Virtos bulvės su sviestu
-
Keptos bulvės su grybais
Norvegiški bulviniai blynai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Silkė, filė, sūdyta,
350 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
100 gramų -
Bulvės,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
2.5 valgomojo šaukšto - Aliejus
- Kvapieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkės filė labai smulkiai supjaustyti, bulves sutarkuoti, šiek tiek nusunkti.
Šoninę supjaustyti smulkiais kubeliais ir pakepinti, suberti smulkintus svogūnus, kai apkeps - ataušinti, išmaišyti su bulvių mase. Įberti druskos, pipirų, įmušti trynį ir gerai išmaišyti. Baltymą išplakti ir kartu su miltais bei silke supilti į bulvių masę.
Gerai išmaišyti ir tuoj pat kepti blynelius karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Patiekti su daržovėmis.
Reklama:
Komentarai (3)
-
Rūta
2013-10-16 08:55
Labai patiko, tikrai skanūs blynai. Tačiau aš dėjau mažiau silkės, gerokai daugiau bulvių ir šiek tiek daugiau miltų. Na bet čia gal mano šeimynos pomėgiai tiesgio kitokie :) receptas puikus :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...