
Lęšiai su vynu
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
250 gramų | lęšiai |
750 mililitrų | raudonas vynas |
750 mililitrų | sultinys (mėsos) |
100 gramų | jautiena (krūtininė) |
2 vienetai | svogūnai |
250 gramų | bulvių |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | lauro lapų (lapelis) |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinta laukinė antis
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kepta kiaulės širdis su svogūnais
-
Kiaulienos ir daržovių troškinys
-
Kepta marinuota veršiena
-
Troškinta kiauliena su razinomis
-
Šernienos troškinys
-
Kiauliena su imbieru
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Troškinta veršiena
-
Virta šerno galva
-
Vištiena troškinta su morkomis
-
Troškinta triušiena
-
Daniškas plovas
-
Vištiena "afigiena"
-
Troškinta antiena
-
Troškinys su kopūstais
-
Kiauliena troškinta su marinuotomis daržovėmis
-
Guliašas
-
Orkaitėje troškintos kepenėlės
Lęšiai su vynu
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Lęšiai,
250 gramų -
Raudonas vynas,
750 mililitrų -
Sultinys, mėsos,
750 mililitrų -
Jautiena, krūtininė,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
250 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
0.5 vieneto -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...