250 gramų | lęšiai |
750 mililitrų | raudonas vynas |
750 mililitrų | sultinys (mėsos) |
100 gramų | jautiena (krūtininė) |
2 vienetai | svogūnai |
250 gramų | bulvių |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | lauro lapų (lapelis) |
2 vienetai | gvazdikėliai |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Čenachai "Be pastangų"
- Taškuoti sodžiaus kukuliukai
- Kareiviškas kiaulienos troškinys
- Troškinta pikantiška kiauliena
- Troškinys - ruduo
- Klajoklių kiškiena
- Vištienos kepenėlės su obuoliais
- Jautiena su ryžiais
- Smegenų troškinys
- Troškinta žąsiena
- Jautienos čili su makaronais
- Troškinta veršiena su svarainiais
- Aštrios vištų kepenėlės
- Pupelių ir mėsos troškinys
- Troškinta briediena
- Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
- Troškinta vištiena su daržovėmis
- Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Greitas makaronų troškinys
- Troškinukas žiemai
Lęšiai su vynu
- Paruošimo laikas:
-
Lęšiai,
250 gramų -
Raudonas vynas,
750 mililitrų -
Sultinys, mėsos,
750 mililitrų -
Jautiena, krūtininė,
100 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
250 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
0.5 vieneto -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšiai perrenkami, perplaunami, užpilami vynu ir palaikomi per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną krūtininė supjaustoma kubeliais ir truputį keptuvėje apkepinama. Po to sudedami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami iki auksinės spalvos. Išmirkę lęšiai užpilami mėsos sultiniu, sudedami svogūnai, krūtininė, įmetamas lauro lapelis ir gvazdikėlis. Lęšiai verdami ant mažos ugnies valandą. Po to sukrečiamos kubeliais supjaustytos bulvės ir morkos. Kai lęšiai suminkštėja, įberiama žiupsnelis cukraus ir daug druskos bei pipirų. Supilama grietinėlė. Lęšiai dar kartą užvirinami ir tučtuojau paduodami valgyti.