
Avienos pilavas
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų | avienos |
3 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | migdolai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1.5 stiklinės | ryžiai |
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
3 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | krapai (smulkinti) |
šiek tiek | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama, po to sudedama česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilama nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprastas lietuviškas troškinukas
-
Triušiena troškinta grietinėlyje su bulvėmis
-
Jautienos troškinys su moliūgais
-
Troškinta mėsa
-
Daniškas plovas
-
Miglės guliašas
-
Kotletų troškinys
-
Kepta kiaulės širdis su svogūnais
-
Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
-
Kiauliena aštriame padaže
-
Kiauliena su imbieru
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Meksikietiškas troškinys
-
Kiškiena bulgariškai
-
Keri viščiukas
-
Kepenėlių troškinys
-
Sotus troškinys moliūge "Smile"
-
Troškinta triušiena su burokėlių salotomis
-
Vištiena troškinta daržovėse
-
Avienos šutinys su pupomis
Avienos pilavas
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
500 gramų -
Razinos,
3 valgomieji šaukštai -
Migdolai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Ryžiai,
1.5 stiklinės -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
3 vienetai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
-
Krapai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama, po to sudedama česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilama nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Danguole
2011-06-17 12:15
super pilavas :-*
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...