Virta šerno galva
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas šerniena (galva)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
10 vienetų kadagio uogos
šiek tiek mairūnas
3 valgomieji šaukštai acto
2 stiklinės raudonas vynas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Virta šerno galva

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį. Kitą dieną kelis kartus įpjaunama kaktoje (kad verdant mėsa nesuplyštų), galva ištrinama druska ir pipirais, ausys prispaudžiamos prie galvos ir pririšamos. Paruošta galva dedama į didelį puodą, apipilama vandeniu, sudedami prieskoniai, supilamas actas ir vynas ir verdama ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštėja. Atvėsinama sultinyje. Išimta iš sultinio galva dedama į pailgą pusdubenį, atrišamos ausys, iš burnos ištraukiamas liežuvis. Į nasrus galima įsprausti obuolį. Galvą galima išpjaustyti kvadratais (vieni odos kvadratai išpjaunami, o kiti paliekami). Kvadratus be odos galima per popieriaus vamzdelį padengti išsuktais taukais. Galva papuošiama petražolių lapais, citrinų griežinėliais.

Reklama:

Komentarai (10)


  • Liu 2011-11-20 15:18

    Sitas patiekalas,tai medziotoju pasididziavimas.ir tai nera grynai lietuviskas..o galvos serno niekas nesvilina:D.


  • pilietis 2010-11-29 09:35

    Niekai...Kas serno galva svilina.


  • (anonimas) 2010-07-11 10:12

    sadistai


  • Megžiotojas 2010-07-09 14:29

    Gal čia turima omeny kiaulės galva. bet tik ne šerno


  • serys 2010-04-12 10:45

    jei nezinote kas per skanumas tai ir tylekite vegetarai


  • silvija 2010-02-28 09:03

    cia yra gurmanams.. asmeniskai as jokio kito gvulio nevalgau tik vistiena...


  • agne 2009-09-04 16:26

    ar jau nera ka valgyt kad galvas valgot %-) :bloga: :-D


  • sernagalvis 2009-09-03 19:08

    jus,ka muzikai mano galva sumislinot niam niam,as jums parodysiu savo kiausinius, tai tuoj ir ju uzsimanysit niam niam :-p :-p :-p :bloga: :-D :-D


  • pauliauz 2009-07-05 14:15

    Jei nematei šerno, tai ir nepezė :super. Šiaip patiekalas labai skanus. :super:


  • Birutė 2009-01-23 10:44

    na čia tikriausiai ne šerno galva nes ji paprastai su oda nebūna ji būna su šeriais :-D


Daugiau receptų