1 litras | vanduo |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | agurkų (kornišonai) |
šiek tiek | vynuogės (lapai) |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | prieskoniai (marinavimui) |
100 mililitrų | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdytos žaliuokės
- Rauginti agurkai
- Marinuoti burokeliai
- Cukinijų- ananasų konservai
- Marinuotos šparaginės pupelės
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
- Marinuoti kopūstai su daržovėmis
- Konservuoti grybai
- Kiauliena drebučiuose
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Marinuoti kiaušiniai
- Marinuotos vyšnios
- Rauginti agurkai žiemai
- Marinuoti agurkai
- Rūgštynės žiemai
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Burokėlių konservai su obuoliais
- Marinuoti agurkai
- Konservuoti žirneliai
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 litras -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Agurkai, kornišonai
- Vynuogės, lapai
- Česnakas
- Prieskoniai, marinavimui
-
Actas,
100 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vynuogių lapus blanširuojam karštu vandeniu, agurkus nuplaunam, česnaką nuvalome. Kiekvieną agurkėlį vyniojam į vynuogės lapą ir talpiai dedame į stiklainį, įdedame česnako. Užpilam karštu marinatu (iš druskos, cukraus, vandens, acto), palaikom apie dvi valandas, skystį nupilam, vėl užvirinam, į stiklainį įberiam žiupsnelį prieskonių ir užpylę agurkus užsukam ir apklojam stiklainius nakčiai. Ryte būtinai išnešame į rūsį ar kitą vėsią patalpą. Tokiu būdu marinuoti kornišonai išlaiko žalią spalvą.
Komentarai (5)
-
Tomas
2008-12-17 09:39
Maximoj tikrai yra
-
Otas
2008-12-16 21:16
O is kur galima butu isigyti karnisonu,marinavimui?Aciu
-
Administratorius
2008-08-04 12:34
Ištaisyta, ačiū, Renata.
-
Renata
2008-08-04 09:12
Matau netikslumu- druskos 1 valg.s. ir 100ml acto marinatui reikia.