Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

Braškinė uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinti kopūstai su pomidorų padažu
-
Aviečių džemas
-
Marinuoti pomidorai
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Braškinė uogienė
-
Vyšnių uogienė 2
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Rabarbarai žiemai
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Konservuoti baravykai
-
Konservuoti špinatai
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Konservuoti grybai
-
Obuolienė
-
Rauginti agurkai
-
Braškių uogienė
Braškinė uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...