1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti pomidorai
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Aštrūs rauginti agurkai
- Marinuoti burokėliai
- Šparaginės pupelės žiemai
- Konservuoti grybai
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Konservuoti špinatai
- Moliūgų ir persikų uogienė
- Šaltalankio uogienė
- Kriaušienė
- Rauginti agurkai
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
- Marinuoti pomidorai
- Pomidorai savo sultyse
- Konservuotos rūgštynės
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Slyvų ir moliūgų uogienė
Braškinė uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.