1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mišrainė su ryžiais
- Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
- Šaldyti grybai
- Šaltalankio uogienė
- Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Konservuoti baravykai
- Juodųjų serbentų uogienė
- Juodujų serbentų kompotas
- Pomidorai savo sultyse
- Cukinijų užkandis
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Marinuoti agrastai
- Baklažanų salotos
- Cukinijos žiemai
- Konservuotos rūgštynės
- Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
- Kiauliena drebučiuose
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
Braškinė uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.