Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Braškinė uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | braškės |
1 kilogramas | cukrus |
1 skiltelė | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Padažas "Uncle Ben's"
- Juodųjų serbentų uogienė
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Aviečių džemas
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Konservuota agurkų mišrainė
- Marinuoti burokėliai
- Cukinijos žiemai
- Gervuogių kompotas su obuoliais
- Kiauliena drebučiuose
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Konservuoti pomidorai
- Marinuoti kiaušiniai
- Aštrūs marinuoti moliūgai
- Spanguolių ir morkų marmeladas
- Pikantiški pomidorai su cinamonu
- Cukinijų- ananasų konservai
- Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
- Lietuviška obuolienė
- Žemuogės cukruje
Braškinė uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Braškės,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 skiltelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta.
Atrenkamos maždaug vienodo dydžio uogos, nuplaunamos ir, vandeniui nuvarvėjus, sudedamos į dubenį sluoksniais su cukrumi. Sekančią dieną atsiradusios sultys nupilamos, užvirinamos, sudedamos uogos, ir viskas ant mažos ugnies verdama, kol uogos pasidaro permatomos. Uogienė esti gražesnė, kai uogos verdamos sirupe vienu sluoksniu, t. y. nedidelėmis porcijomis. Vienai porcijai išvirus, uogos išgriebiamos į dubenėlį, ir tame pačiame sirupe verdamos sekančios porcijos. Po to išgriebtos uogos užpilamos sirupu, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...